Zobrazit plnou verzi příspěvku: Přizpůsobení ribbon (2013)

Cheff
19.02.2015, 12:00
Zdravíčko, po letech se zase vracím k částečné práci v ACADu (99% trávím s Inventorem...). Na Ribbony jsem si za ty 4ři roky celkem zvykl (z 90% jen výkres otevřu prohlídnu, případně pročistím a srovnám šrafy...). Ikdyž uznávám, že classic mi i po dlouhé odmlce přijde lepší. Ale vzhledem k nutnosti výkresy o něco výce upravovat, bych potřeboval ribbony trochu doladit... - Při zapnutí nabídek classic, mi to ukáže lišty bez "ikonek" resp. s prázdnými ikonkami (a to fakt nedám ;-). - Navíc mi celkem vyhovuje, "interaktivita" ribbonu, ale na celodenní práci bych jej nechtěl. Nicméně "na takové to domácí žvýkání", ribbon postačuje (vítězí lenost výrazněji rovnat "klasic").   Proto jediné co mě na ribbonu vadí je nedostupnost asi 5ti funkcí (tedy jsou dostupné až po rozkliknutí šipky...) Dotaz zní: Jak dostat (rozšířit) standardní ribbony o ikony pod šipkami? - Nemyslím přidáním na rychlý přístup. Chtěl bych "zvětšit" plochu s ikonami pro jednotlivé záložky (obzvlášť, když je vedle prázdné místo!)

johny
19.02.2015, 12:59
Zkuste toto video.https://www.youtube.com/watch?v=-y-H7eOGLPYVšechno se to dělá v _cui.

zdrk
19.02.2015, 13:06
Ty prázdné ikony může být zapříčiněno grafikou.Zkusil bych vymazat soubor ...MNR - viz tip7496 - V mém CUI/CUIX menu se ikony zobrazí jen jako otazník v obláčku. - občas to pomůže.Úprava ribbotu je též jednoduchá - stačí najít kde je funkce uložena a přesunout ji na novou požadovanou pozici.

Cheff
19.02.2015, 18:31
Nějak se mi to nedaří ani přes cui. ->Já ani tak nechci PŘIDAT panel, nebo tlačítka na panel, já bych potřeboval pouze tlačítko (které na panelu je, ale pod šipkou) přesunout "do aktivní části panelu". Co jsem procházel videa, každý upravuje nebo vytváří nový panel s tlačítky... To mi ale přijde jako škrábání se levou nohou za pravým uchem. (V Inv stačí na daném "schovaném" tlačítku kliknout pravým a dát "přesunout na hlavní panel") - tedy jen "předělat" zobrazení daných panelů (např. rozšířit panel "kreslit" a "kóta" - přece to musí jít i jinak, než to celé "skládat odznovu", jen kvůli přesunutí/zviditelnění tlačítka pod šipkou) Něco jednoduchého jako v Inv přepnutí na panelů z "Normálního" na "Kompaktní (bez popisky funkce)" (viz obr.) by v ACADu nebylo (to bych asi chtěl moc) - jsou to ty samé panely, jen jinak zobrazené (opravdu nemusím mít jednu velkou ikonu zabírající místo 4 malých, které to schová pod šipku místo roztažení panelu...).

johny
19.02.2015, 19:28
Nic tak jednoduchého v Autocadu nejde. Leda úplně minimalizovat, ale to asi nechcete.V té stromové struktuře si najděte Ribbon (možná je to česky), pak máte + Ribbon  + Tabs (tady je jen seznam Panelů; konkrétní úpravy...)  + Panels (... musíte dělat až tady).V Tabs můžete nakouknout co všechno váš hlavní Tab obsahuje Home - 2D (Výchozí - 2D) viz obrázek. Konkrétní úpravy musíte dělat až v té druhé sekci Panels, kde si pak konkrétní Panel dohledáte v seznamu... viz druhý obrázek.Tam jsem vám pak nakreslil konkrétní příklad, jak vytáhnete položku Aligned (Šikmá). Chytněte ji a přetáhněte na položku Row 1 (řádek 1). Ona se vám zařadí na konec. Ještě si ji pak třeba změňte na velkou ikonu... atd... Třetí a čtvrtý obrázek je snad už zřejmý. Pozn. U třetího mám "Lengthen", to mám trochu upravené, Vy budete mít to "Pole"... 



johny2015-02-19 20:12:38