Zobrazit plnou verzi příspěvku: Problem při kopírování několika souboru do 1

janushe
23.01.2015, 16:49
Dobrý den,jsem s prací autocadu relativně nováček a mám jeden problém. Dostala jsem cca 17 autocadu a tyto všechny vykresy z nich mám vložit do jednoho. Avšak při kopírování vznikají chyby - špatně zkopírované bloky, objevují se tam věci které tam nemají být. Vůbec nevím co s tím. Všechny hladiny jsou zapnuté i v jednotlivých autocadech.Děkuji za případnou pomoc

Mantlík
23.01.2015, 16:56

Chtělo by to víc informací- způsob kopírování - jaké chyby, co to "špatně zkopírované bloky"- jsou chyby v přesnosti (např. zda ty bloky na sebe mají navazovat, měřítko, ...)- aj.

janushe
23.01.2015, 17:03
Kopíruji klasicky CalTRL+C, CTRL V, ale stejný problém to děla i při kopírování přes schránku.Děje se mi například:1.NP v půdorysu jsou bloky značky invalida a zábradlí, tyto značky se mi objevují i v dalších zkopírovaných půdorysech i když tam být nemají (na stejném místě jako jsou v 1.NP). Dále bloky zařizovacích předmětů jsou uplně někde jinde než by měli být i jinak orientované takže to nebude chyba měřítka. 

johny
23.01.2015, 17:04
Vkládejte to jako externí reference (příkaz _XREF) a pak dejte hromadně važ (v té paletě XREF vyberte všechny soubory a dejte VAŽ (Bind). Tím se z každého výkresu udělají bloky s unikátními názvy a nebude docházet ke kolizím. Ty bloky pak klidně můžete rozbít, budete-li chtít (a výkres od bloků vyčistit _purge).
https://www.youtube.com/watch?v=lzuKl7WN8x0https://www.youtube.com/watch?v=gKaxMf2smfM
johny2015-01-23 17:09:50

Mantlík
23.01.2015, 17:29

Chtělo by tedy prověřit alespoň ty "nejzlobivější " zdrojové dwg, především z pohledu- použitých souřadných systémů nebo zda nejsou zdroje pootočené (jinak orientované zař. předměty)- vkládacích bodů souborů (proměnná INSBASE) (posuny)- nastavení jednotek ve výkresu (dost lidí má nastavené stopy a ani o tom neví)- zda a jaké jsou ve zdrojových výkresech připojené reference (objevuje se to, co tam být nemá)- zdrojové výkresy vyčistit (příkaz ČISTI)- pozor na stejné názvy hladin v různých DWG, které mají naprosto rozdílný obsah- a může to být i více PSJelikož jsem zvyklý na skládání souborů z více zdrojů tak, aby na sebe opravdu přesně seděly, tak vím, že se prohlídka a případná úprava zdrojů vždy vyplatily. Ze stejného důvodu jsem byl vždy nepřítelem kopírování přes CTRL-C/CTRL-V (i když v novějších verzích už to možná není tak háklivé), buď "kopíruji s referenčním bodem" nebo přímo jako blok anebo - jak píše kolega - připojuji přes xref (podle toho, jak to potřebuji) 

janushe
24.01.2015, 19:05
Děkuji za rady :)