Zobrazit plnou verzi příspěvku: Problém s paletou nástrojů

kapokapo
07.02.2013, 13:55
Zdravím,Mám problém s tím, že mi z ničeho nic přestala fungovat paleta nástrojů (AutoCAD 2011 LT). Začala se objevovat hláška: "Zdrojový výkres "cesta výkresu" pro blok "název bloku" nenalezen".Soubor na daném místě ale fyzicky existuje a jde normálně otevřít.Podařilo se to vždy vyřešit jen na krátkou dobu a to tak, že výkres, který obsahuje bloky byl "uložen jako" a následně předefinovány všechny bloky v paletě nástrojů na tento "nový" soubor. Vše funguje až do času, kdy začnu pracovat v jiném výkresu. Po jeho uložení a opětovném puštění se opět objeví tato hláška.Jsem z toho neštastný. Mám paletu dopravních značek, kterých je velmi mnoho a neustálé předefinování zdrojové cesty je zdlouhavé.Přes DESIGN CENTER vše funguje tak, jak má. Ale paleta je pro mé použití rychlejsí a pohodlnější.Soubor z bloky a definicemi palet jsou na místním disku C:Na stejnou cestu jsou nastaveny i definice v možnostech v AutoCADu. Rok s tím nebyl problém.Neví někdo co s tím ?Pokud je to duplicita, tak se omlouvám, ale hledal jsem a nenašel nic podobnéhoDěkuji.

kapokapo2013-02-07 14:01:08

Vladimír Michl
10.02.2013, 11:28

Nebyl ten výkres dříve na síti nebo není zároveň otevřený? Ve vlastnostech palety ověřte nastavení cesty.

kapokapo
10.02.2013, 18:38
Výkres byl dříve na síti. Ale právě to začalo zlobit, když ještě na síti byl. Z toho jsem usoudil, že ho dám na Místní disk C:Zároveň otevřený občas je, ale nikdy to nedělalo problém, tak nevím. Zítra vyzkouším vytvořit nový výkres a do něj nakopírovat všechny bloky znovu a ještě jednou nadefinovat cesty na paletu.

splonk
11.02.2013, 10:15

Dobry den,Ano, pri vkladani bloku ""metodou" Toolpaletta->Content->DWG musite mit zdrojovy DWG zavreny. Kdysi jsem neco podobneho resil (paletty na siti, jejich aktualizace za ostreho provozu, jejich transfer na novejsi verzi AutoCADu...) a nakonec mi nejvic pomohlo, otevreni souboru palett (*.atc soubor) v textovem editoru (napr., Notetab++/syntaxe XML). Zadanou cestu k Vami pozadovanem Blocku/DwgSouboru tam poznate snadno... treba Vam to neco napovi... !!! pred jakoukoliv upravou cehokoliv -> ZALOHUJTE !!! Hezky den,