Zobrazit plnou verzi příspěvku: Problem s vazbami

W4S3K
28.05.2008, 14:38
Dobry den,potreboval bych poradit s mim skolnim projektem a jelikoz se mi termin rychle blizi,nemam na to uz cas prijit sam.Na obrazku vidite budouci mlyn,kde na kotouci jsou otcny lopaty. Meli by byt koutouci na pevno pripevneny zhruhba v teto poloze,jen pri otaceni tyce se zacnou ruzne deformovat. Zkousel sem vazbu Uhel na povrch dvou "lopat" s uhlem 90° ,ale vazba nebyla povolena pouzit diky jiny vazne,jenze zadnou "spatnou" vazbu nevidim,pouze na upevneni sroubu co to spojuje.Dekuju za radu predem,snad se nekdo takovy rychly najde :)

Cheff
28.05.2008, 15:33
No pokud by lopaty měly jít "osou", tak bych zkusil vazbu "stejný směr" na plochy 2 protějších lopat - tím se "vycentrují" a pokud se udělá toto i s druhou dvojicí, tak by to mělo dát 90° - nebo to alespoň vyhodí chybu, která by mohla určit, proč to nešlo "úhlem"

Případně zkusit, pokud je nutné dodržet 90° a osu lopaty "mimo osu otáčení", zavazbit základní roviny lopat "proti sobě" / "stejný směr" - ty jsou taky kolmé... Cheff2008-05-28 15:35:29

W4S3K
28.05.2008, 16:14
bouzel ani jedna vazba nejde provizt,tradicne si to nerozumi s jinou vazbou,ale ja tam proste zadnou spatnou a navic nevidim.Jen aby lepe rozumelo,kdyz s kolem pootocim protismeru hodin,zacne se takhle zamotavat.

pajo5
28.05.2008, 16:21
Skuste sa zamysliet nad poradim vazieb na danych suciastkach a postupne ich vzajomne vazbyt medzi sebou.
 
Odstrante vsetky vazby.
Vypnite vsetky suciatky zostavy.
Zapnite postupne po dve suciatky , ktore medzi sebou suvia a tie spravne zavazbyte.
...
az vam to bude korektne chodit cele. Je to len obycajna kinematika.
 
A samozrejme nemajte zapnutu adaptivitu.

W4S3K
30.05.2008, 21:26
dekuji za rady,ale bouzel zatim marne a termin se blizi..kamos mi poradil a udelal sem to timto zpusobem:nova soustava a vzal sem si jen kotouc (ta zluta cast) a 4 cerveny lopatky. Pomoci vazby Proti sobe sem kazdou lopatku nejdrive zavazbil aby sedela plochou s kotoucem a pak osou der.Pak mi bylo porazeno,aby pomoci vazby Uhel zavazbil osu toho zluteho hridele na plochu lopaty s 90 ° ..coz mi nahlasi chybu ze mi jina vazba prekazi..Prosim o rychlou pomoc :)

luckhash
31.05.2008, 16:54
Navrhoval bych, tak jako kolegové výše, začít od znova. TO bývá nejrychlejší způsob, než se babrat v tom, kde je chyba. 1) Začal vytvořením dvou pracovních os. Jedna bude procházet např. středovou dírou kotouče a druhá nějakou dírou pro šroub na obvodu kotouče. Z těchto dvou os bych vytvořil pracovní rovinu. Tím dostaneme pevnou rovinu, otáčející se spolu s kotoučem2) umístil bych nejprve jeden list. A to: Vazbou proti sobě (to je jasné), poté vazbou vnitřní tečnost - Obě díry pro šroubek, a nakonec vazbou stejný směr - Námi vytvořená pracovní rovina a boční plocha listu s odsazením poloviny šířky listu.3) postupně bych umístil další list (začal bych protilehlým) se stejným postupem, s tím rozdílem, že bych použil vazbu stejný směr a vyrovnal obě boční plochy již umístěných listů.4) zbývající dva listy stejně, jen místo stejný směr použít vazbu úhel a boční plochy listů s otočením 90°5) nakonec možná bude třeba ještě umístit čela listů směrem ke středu kotouče (aby se nám při otáčení neobracely) - použít např. vazbu proti sobě a zaškrtnout odvodit vzdálenost, nebo si vzdálenost spočítat.Tohle by mělo fungovat, vyzkoušel jsem to ;) Bohužel mi sem nejde vložit obrázek, ale mohu poslat emailem..

W4S3K
01.06.2008, 14:29

[QUOTE=luckhash]2) poté vazbou vnitřní tečnost - Obě díry pro šroubek, a nakonec vazbou stejný směr - Námi vytvořená pracovní rovina a boční plocha listu s odsazením poloviny šířky listu.[/QUOTE]tuhle cast sem prilis nepochopil (s inventorem nedalam zase tak dlouho), uz pri te tecnosti mi to hazelo chybu,je mozne sem to spatne pochopil a udelal spatne..tak kdyby slo trochu podrobneji vysvetlit,jaky hrany presne vazbit. Obrazek pokud by mohl pomoci by sel poslat na mail vasekxstuchl@seznam.czUz ted ale dekuju za rady, vsem. :-)

W4S3K
04.06.2008, 22:40
dekuju vsem za rady,zdarne dokonceno :)