Zobrazit plnou verzi příspěvku: Problém se šablonou plechu

mira.k
05.12.2012, 07:33
Dobrý denPři přechodu na inventor 2013 jsem narazil na problém. Při tvorbě plechového dílu se mi nenačtou hodnoty vastností plechu tak jak je mám nastaveny v šabloně plechu. Tloušťka plechu se vypíše v in a k-faktor se přepíše a všechny ostatní vlastnosti také. Jednotky mám správně nastavené na mm. Dělá mi to jak u šablon které jsem dlouhou dobu používal v inventoru 2011, ale i u šablony plechu která byla v inventoru 2013. Neví někdo kde by mohla být chyba?


kosulic
05.12.2012, 08:23


Styly a normy se ukládají do příslušného dokument a do společné knihovny stylů. U v. 2011 šlo v projektu nastavit "použít knihovnu stylů" na "nepouživat" (nebo tak nějak). Pak to bralo nastavení z dokumentu. U v. 2013 to již nejde, lze nastavit pouze na "čtení a zápis" nebo "pouze čtení". takže to již vždy bere styly z knihovny stylů. Tak jsem to alespoň pochopil já (pokud je to jinak tak mě opravte). Tudíž máte špatně nastaveny styly v knihovně stylů.

mira.k
05.12.2012, 08:41
Ano, také to tak nějako vidím...jenže jak to řešit? Měl jsem x šablon kde byla přednastavena tloušťka plechu, K-faktor, vyříznutí ohybu atd atd a všechno se mi natahovalo ze šablony kterou jsem vybral. Lze v 2013 nějako nastavit toto podobně? Nějako na to nepřicházím. Šlo by to obejít tím, že bych nanačítal ze šablon, ale všechny šablony bych měl uloženy jako díl a z něj vycházel. Ale zdá se mi to trochu nepraktické a když to dříve fungovalo bez problémů, tak to snad musí jít i u novější verze...


kosulic
05.12.2012, 09:39


Buď vytvořit styly znovu. Tak jsem to udělal já, protože jsme je měli stejně špatně. Nebo pokud máte ve staré verzi opravdu styly uložené v dokumentu, tak by mělo stačit v nové verzi dokument (plech) otevřít a na kartě "styly a normy" dát "uložit" tím by se měly styly obsažené v dokumentu uložit do knihovny stylů (společné). Mě trvalo 5 let než jsem konečně aspoň částečně pochopil styly v Inventoru :-( Poznámka: Pokud si hraje s editorem stylů, tak poté použit funkci "uložit" nebo "aktualizovat" přímo na kartě "styly a normy", neukládat přímo v editoru stylů, protože ne vždy to uloží vše. Také nedoporučuji měnit styly pokud jsou sdílené na jiném počítači. Vždy měnit u sebe a pak překopírovat do sdílené. Jinak mi to po pár úpravách hodilo hlášku "knihovna stylů je poškozena, nelze uložit" a byl jsem v pytli.

mira.k
05.12.2012, 10:36
Díky za rady, vyřešenoStyl pro plech a pro rozvin jsem přejmenoval přímo v šabloně a už to funguje. Měl jsem je pod názvem výchozí a tak se to asi krylo s tím co bylo v dokumentu. U starého byly styly potlačené jak píšete, ale u nového to nešlo...