Zobrazit plnou verzi příspěvku: Problémy s tiskem

Seiner
24.04.2012, 15:27
Byl jsem požádám o tisk výkresů z PDF souborů. Jedná se o velmi rozměrné výkresy (i 2x prodložená A0). Nejprve jsem se pokoušel použít Adobe Reader. Náhled vypadal dobře, ale výkres byl na papíře posunutý a část ho chyběla. A ještě jakýsi vodoznak překrýval šedým podkladem větší část výkresu. Prostě to nešlo.
   Zkusil jsem podložit PDF do AutoCADu. Dostal jsem nádherný výkres a v náhledu tisku vypadalo vše OK. AutoCAD oznámil, že vykreslení proběhlo bez závad. Tak jsem šel natěšený k plotteru a tam byl dlouhý papír, na něm kousek výkresu a pak jen bílé pokračování. Při jiném pokusu byly vykresleny asi 10cm pruhy výkresu na začátku a konci formátu a mezi tím bílo.
   Máme Océ 9400II (něco už pamatuje, ale soužití je celkem bezproblémové). Stanovil jsem si teorii, že je problém v něm - že dojde k nějakému přetečení paměti nebo co při zpracování rastru a že tedy to nemá řešení. Je v tom racionální jadérko? Máte někdo podobné zkušenosti?

pajo5
24.04.2012, 21:21
Doporucil by som:
1, tlacit s PCka , ktore ma vela miesta na disku C minimalne 2GB. /problem zo swapom/
2, tlacit priamo na ploter, nie cez siet , nerobit nic na pocitaci pocas tlace.
3, dobre nastaveny driver tlaciarne
4, tlacit zo starsieho acrobat readeru./pozriet ako je nastavena velkost stranky vykresu/
5, popripade vytlacit do suboru a ten potom kopirovat na ploter.
mozno viac , keby som mal dotycny subor.
 
Predpokladam, ze ten subor neni originalny PDF. Uz som sa s tym stretol.
Tlac jedneho vykresu bude trvat asi 1 hodinu... A0 farebne

Peter Jirat
25.04.2012, 09:16
Racionální jádro to určitě je, hlavně pokud to vždy udělá nějaký jiný psí kus. Máme tu OCE9400 (tu II jsme v počátcích vrátili právě kvůli takovéto chybě, ale to bylo možná kusem), jestli ten soubor lze poslat, můžu ho zkusit na tisk poslat. Sice i úspěšný tisk u nás Vám moc nepomůže (budu v Chrudimi až příští víkend :-) ), ale alespoň můžeme zjistit, zda staré dobré OCE to může zvládnout či nikoliv.Zdravím

Seiner
25.04.2012, 09:23
Děkuji za ochotu. My máme vlastně problémy s tiskem zcela vyjímečně. Tohle je případ tisku pro externího zákazníka. Není to pro nás nijak ekonomicky zajímavé a jde mi spíš o to, abych uměl takovým zákazníkům kvalifikovaně zdůvodnit, proč je odmítneme.
  Taky mi jde o to, jak produkujeme stále složitější výstupy z Inventoru, abychom je bezpečně vytiskli. Ale ona životnost toho plotteru už se bude chýlit.