Zobrazit plnou verzi příspěvku: Project - zmražené hladiny ve viewportu

Peter Jirat
03.04.2007, 10:23
Zdravím, objevil se mi následující problém: do sheetu, vytvořeného na základě dlouho používané šablony vložím viewport z Views. Tento viewport má po vložení zmražené všechny hladiny, které obsahuje původní šablona (0, Defpoints a pár dalších které v šabloně jsou). Jak se toho zbavit? Buď jsem si toho dříve nevšimnul nebo to nedělalo.
Dík
 
PJ

Buba
03.04.2007, 11:42
Nastavte sa do aktuálneho výrezu, LAYER a v posledných dvoch stĺpcoch nájdete buď zmraziť v aktuálnom výreze, a posledný stĺpec zmraziť v nových výrezoch.

Peter Jirat
03.04.2007, 15:55
Nepochopen :-(  - do nově vytvořených viewportů přetažených z Views nechci lézt, není k tomu důvod, toto chování podle mne není normální. Je samozřejmě možné každý VP otevřít, hladiny rozmrazit atd. Ale odkud bere informaci, že má původní hladiny ze šablony rozpisek zmrazit, když v šabloně žádný VP není, tam jsou pouze bloky rozpisek. Při vytváření pojmenovaných pohledů jsou ty hladiny taky ON.
PJPeter Jirat2007-04-03 15:56:40

splonk
04.04.2007, 12:27
DD
Do sheetu pretahujete asi NAMEDVIEW z VIEW (presne podle manualu ADT). Potom si NAMEDVIEW "pamatuje" nastaveni hladin - to je jasne.
Pokud NAMEVIEW (NV) vzniknul importem z jineho vykresu (utylitka VIEWIMPORT), pak jsou po pretazeni do sheetu zmrazene hladiny ve viewportu - to je logicke nebot si NV pamatuje hladiny s prefixem nazvu vykresu a ten je jiny - pak je jiny i nazev hladiny.
Podobna vec muze nastat pokud se VIEW kopiruje v Project navigatoru - NV tam zustane ale pamatuje si jine hladiny.
Pokud jsem spravne pochopil, vam se ale mrazi hladiny v sheet soboru!? Hladina Nula a Defpoints by se dali vysvetlit - nejde je zmrazit jako hladinu ve vykresu ktery je xref-ly do stavajiciho - zmrazi se mi ale ve stavajicim vykrese. To ale porad asi neni ono?
NV si pamatuje i Layer Snapshot - overte zda tam nejaky namate.
Otevrete sablonu pro sheety a overte zda uz tam ty hladiny nejsou zmrazene.
A co hladiny ktere pouzivaate pro rozpisku - nejsou pouzite i ve Views?
 
Pri praci v Projectu cim dal vic prichazim na to ze je treba postupovat presne podle kucharky tvurcu, tzn. nepreskakovat nejake "zbytecne" kroky, je treba zapomenout na importovani Layoutu pres DesignCenter apod. Pak vsechno funguje dobre. Velky vyznam ma i dobre zalozeny template pro vyrobeni Projectu...
Zdravim S

Peter Jirat
05.04.2007, 09:56
Jedna kontrolní otázka, než budu pokračovat dál: pokud otevřu čistý výkres založený na šabloně, tak v ModelSpace má (třebas u hladiny 0) první dvě kontrolky v rozbalovacím menu hladin rozsvícené, další zhaslou (která označuje zapnutí ve viewportech). Při přepnutí do PaperSpace jsou všechny tři kontrolky rozsvícené, při otevření viewportu taky.  Je to tak i u vás???
Dík

Peter Jirat
05.04.2007, 10:13
Takže jsem teď zkusil znovu celý klasický postup Projectu, a je to pořád stejné. Po celou dobu je vše ON, až pokud natáhnu viewport z Views do Sheets, tak se po otevření viewportu hladiny v Current Viewport zmrazí viz obrázek. Pokud udělám pouze nový viewport v novém sheetu, tak je v něm vše ON. Pomalu ale přestávám mít jistotu, co je v ADT (dnes AA???) normální a co ne.

Peter Jirat
05.04.2007, 10:57
Tak nevím, dělá to i AA2008, asi je to normální chování, ale jeho výhody nechápu.

Buba
05.04.2007, 11:27
A máte nakliknutý Viewport? Nenastáva omyl v aktivácii Viewportu.

splonk
05.04.2007, 15:52
[QUOTE=Peter Jirat]Jedna kontrolní otázka, než budu pokračovat dál: pokud otevřu čistý výkres založený na šabloně, tak v ModelSpace má (třebas u hladiny 0) první dvě kontrolky v rozbalovacím menu hladin rozsvícené, další zhaslou (která označuje zapnutí ve viewportech). Při přepnutí do PaperSpace jsou všechny tři kontrolky rozsvícené, při otevření viewportu taky.  Je to tak i u vás???
Dík[/QUOTE] Ano, je to tak i me. To je (asi) standardni nastaveni!

splonk
05.04.2007, 17:00
[QUOTE=Peter Jirat]Takže jsem teď zkusil znovu celý klasický postup Projectu, a je to pořád stejné. Po celou dobu je vše ON, až pokud natáhnu viewport z Views do Sheets, tak se po otevření viewportu hladiny v Current Viewport zmrazí viz obrázek. Pokud udělám pouze nový viewport v novém sheetu, tak je v něm vše ON. Pomalu ale přestávám mít jistotu, co je v ADT (dnes AA???) normální a co ne.
[/QUOTE] Natahujete viewport nebo namedview? Nebo delate to ze importujete viewport do sheetu (tzn nevznika nove dwg v sheetech ale pouze odkaz na otevreni daneho viewportu ve views nebo kdekoly v ramci daneho projectu)?
Kde vlastne mate rozpisku nakreslenou (napsanou), ve views nebo v sablone pro sheets? Podle attachmentu vidim ze rozpisku mate ve viewportu - pritom ale neni soucast xref-u. Z toho mi plyne ze rozpisku mate zakreslenou v modelovem prostoru v sheetu? Moc tomu asi nerozumim - tim myslim Vasi strukturu View - Sheets - asi mi to jeno mnedochazi. Popiste mi je, prosim.
S

Peter Jirat
10.04.2007, 12:27
vytvářím strukturu projektu tak, jak je (myslím) popsána v manuálu:
- vše je založeno na stejné šabloně, pouze sheety se vytvářejí z jiné
1. vytvořím nový Construct
2. vytvořím nový View a do něj xref Constructu
3. vytvořím New Model View v projektu (pravý klik na uložený bod 2.)
4. vytvořím nový Sheet založený na šabloně, kde jsou nadefinovány rozpisky (každá ve zvláštním PaperSpace), číslo a název sheetu
5. do takto vytvořeného sheetu přetahuji všechny relevantní viewporty dle bodu 3.
6. takto "přetažený" viewport má uvnitř viewportu zmražené hladiny původního souboru, což se mi nelíbí :-(
 
 

splonk
10.04.2007, 14:08
[QUOTE=Peter Jirat]vytvářím strukturu projektu tak, jak je (myslím) popsána v manuálu:
- vše je založeno na stejné šabloně, pouze sheety se vytvářejí z jiné
1. vytvořím nový Construct
2. vytvořím nový View a do něj xref Constructu
3. vytvořím New Model View v projektu (pravý klik na uložený bod 2.)
4. vytvořím nový Sheet založený na šabloně, kde jsou nadefinovány rozpisky (každá ve zvláštním PaperSpace), číslo a název sheetu
5. do takto vytvořeného sheetu přetahuji všechny relevantní viewporty dle bodu 3.
6. takto "přetažený" viewport má uvnitř viewportu zmražené hladiny původního souboru, což se mi nelíbí :-(
 
 [/QUOTE] Zkontroloval bich stavhladin v bode 2. Model view je vlastne NamedView s moznosti vytvoreni pres prave tlacitko v ProjectNavigator-u. POZOR - pri tvorbe NAmedView je dulezite overit si stav hladin - NV si pamatuje jejich stav (viz. shell nabydka pri pravem kliku na ModelView v ProjectNavigator-u - Save/Delete Layer state).
Zkusil bich proto vyrobt ModelView klasicky tzn. prikaz VIEW a tam si pak muzu vybrat zda si NV ma pamatovat stav hladin ci ne.
Jeste bich zkontroloval nastaveni hladiny 0 a Defpoints v sablone pro sheets.
 

Peter Jirat
11.04.2007, 09:57
Všechny hladiny jsou po celou dobu ON, příkaz View dělá vcelku to samé jako bod 3., tedy pojmenované pohledy v ModelSpace. Jestli dám Save layer state nebo ne je úplně jedno (a určitě nikde nezmražuji 0), nejedná se mi o hladiny ve View souboru, ale o hladiny v Sheet (v otevřeném viewportu), tam jsou zmraženy.
 
Zdraví

splonk
18.04.2007, 09:41
Chapu ze je problem s hladinama ve viewportu Sheetu - to je ale proto ze sheet odnekud dostava ino ze to tak ma byt - asi pri pretazeni NamedView z Views, view to taha z Constructu ...
Tzn. chybicka bude nekde "driv" nez v Sheetu.
Overte si zda je View (ze ktereho tahate NV) zalozen na bazi uvodniho "wizardu" - zaskrtavani policek na pridavani xrefu, nebo jsou xrefy do View zadavany "natvrdo" - to pak xml soubor vypada jinak a muze byt zdroj problemu.
Jinak nevim, taky jsem s tim bojoval, nejak se mi to podarilo vyresit - nevim ale presne rict kde byla chyba, ono bylo asi vice nestandardnich postupu ktere ADT Project nema rad a nefunguje podle predstav svych tvurcu.
Neslo by poslat vzorovy Project s timto problemem - mohl bich se na to podivat.
splonk@volny.cz

Rostislav Říha
18.04.2007, 12:11
nesleduju to detailne, ale nemuze to byt treba tim, ze Named View ma zaskrtnuto/nezaskrtnuto ulozeni nastaveni hladin? ... zkusil bych to prenastavit a az pak pretahnout...

Marián Mošať
22.04.2007, 11:50
Toto chovanie ADT je štandardné a zodpovedá filozofii programu. Bolo to tak aj v predchádzajúcich verziách. Listy v ADT sú určené na zostavenie tlačenej podoby výkresu v papierovom priestore. Preto je predvolené, aby všetky entity v modelovom priestore boli neviditeľné, teda vo výreze zmrazené. Samozrejme dá sa to obísť, ale nie prostriedkami ADT. Hladiny hostiteľského súboru ktoré chcete v danom viewporte vidieť musíte povoliť ručne po vložení viewportu z views.

Peter Jirat
23.04.2007, 08:34
[QUOTE=Marián Mošať]Toto chovanie ADT je štandardné a zodpovedá filozofii programu. Bolo to tak aj v predchádzajúcich verziách. [/QUOTE]
Taky jsem nakonec došel k tomuto závěru, má to svoji logiku. Ale že bych tím byl nadšen...
 
Zdraví

splonk
01.05.2007, 10:36
[QUOTE=Marián Mošať]Toto chovanie ADT je štandardné a zodpovedá filozofii programu. Bolo to tak aj v predchádzajúcich verziách. Listy v ADT sú určené na zostavenie tlačenej podoby výkresu v papierovom priestore. Preto je predvolené, aby všetky entity v modelovom priestore boli neviditeľné, teda vo výreze zmrazené.
[/QUOTE] Tady musim zareagovat. Kdyz vyrabim NamedViev ve View s tim ze ho potom chci pouzit pro tvorbu sheetu, vymrazim hladiny ktere nechci aby mi se tiskly nastavim si pozadovany DisplayConfiguration, ulozim, pretahnu do nove vytvoreneho sheetu a mam to tam - NamedView si "pamatuje stav hladin. Pro sheet kde chci zobrazit neco jineho, treba chci aby mi tam byly koty,  si vyrobim novy NamedView.
[QUOTE=Marián Mošať]Samozrejme dá sa to obísť, ale nie prostriedkami ADT. Hladiny hostiteľského súboru ktoré chcete v danom viewporte vidieť musíte povoliť ručne po vložení viewportu z views.[/QUOTE] Tak ze zadne rucni povovlovani v sheetech - vsechno se zadava ve Views.
Zdravim