Zobrazit plnou verzi příspěvku: Provázání razítek

vrty
21.01.2015, 14:51
Zdravím, chtěl bych se zeptat na provázání razítek jednotlivých listů v inventoru. Potřeboval bych, aby data, která sám vyplňuji do razítka byla stejná na všech listech (nebaví mě je na každém novém listu vyplňovat zvlášť). Je nějaké řešení?

horalek
21.01.2015, 14:57

Vy vyplňujete razítka ručně? Zde se přeci používají iVlastnosti souboru. Místo klasického textu či atributu (jak se to používá v AutoCADu) se v Inventoru používají dynamická pole s odkazem na iVlastnosti modelu, nebo výkresu. Při vyplnění iVlastnosti souboru se hodnota zobrazí ve všech razítkách.  

dusek
21.01.2015, 14:57
Jak je dnes vyplňujete? Otevřete si šablonu a tu upravíte? Nebo vyplníte iVlastnsoti výkresu a ty se pak přenesou do razítka? Či vyplníte vlastnsoti modelu a ty se pak následně přenesou do výkresu? Jaké parametry potřebujete vyplňovat? Liší se jednotlivé listy co se týče infomací?

vrty
21.01.2015, 15:02
Ano většinu věcí řeším tímto způsobem, ale ty nejdelší pole jako číslo zakázky apod. vyplňuji ručně, protože se nedají generovat automaticky a vyplňovat to u každé sestavy a podsestavy (i součásti) mi přijde stejné jako si to vyplňovat ručně do každého razítka. jediné co potřebuji je aby se mi vyplněné pole zkopírovalo do ostatních razítek stejně.

vrty
21.01.2015, 15:08
část polí v razítku je vyplňována z vlastností modelu a část vyplňuji ručně a pole,která jsou vyplňována ručně se od sebe neliší. Vždy když otevřu nový idw soubor, tak se mi otevře tabulka texty s výzvou (tyto texty bych potřeboval stejné na všech razítkách jednotlivých listů).

dusek
21.01.2015, 15:10

A vy kreslíte do jednoho výkresového souboru více výkresů? Takto stačí
si vytvořit uživatelskou iVlastnost Číslo zakázky, toto vložit do
šablony a vše se pak bude vyplňovat automaticky. Případně ro rovnou
tahat z modelu.Navíc pro jednodušší práci při vyplňování razítka si
můžete pomocí iLogic a Formuláře vytvořit tabulku pro vypňování
informací. Ušetčí to práci s překlikáváním v dialogovém okne
iVlastnsotí.

vrty
21.01.2015, 16:26
Děkuji moc za radu, udělal jsem to přes ivlastnosti, moc jsem s tím doteď nepracoval, protože jsem neuměl tvořit pravidla pro spouštění, ale toto bylo jednoduché. Ještě jednou děkuji.