Zobrazit plnou verzi příspěvku: Proxy objekty v R14

Kotlaba
26.06.2009, 14:53
Teď jsem lovil v nápovědě a na webu něco o proxy objektech. Našel jsem utilitu DelProxy ale ta zřejmě není pro R14. Ty objekty ve výkresech mi celkem nevadí. Jen mne zajímá, k čemu tam vlastně jsou a jestli se projevují nějak jinak než že při otevření výkresu zobrazí hlášení a zbytečně zvětšují velikost výkresu.

Vladimír Michl
26.06.2009, 15:23
DelProxy už asi v R14 fungovat nebude. Proxy objekt vždycky ukazuje na nějakou "podezřelost" - něco ve výkresu bude chybět.
 
Vznikne tím, že dané verze AutoCADu nerozumí určitému typu výkresového objektu - místo něj proto zobrazí jeho náhradní "proxy" obraz (pokud je definován), nebo taky "nic". Určitě ale proxy objekty nejsou nic "zbytečně navíc".
 
Takové výkresové objekty typicky vznikají v nadstavbách a profesních verzích AutoCADu - např. AutoCAD Architecture. Objektu "Schodiště", "Okno s parapetem" nebo "Kusovník" běžný holý AutoCAD nerozumí. Proto je potřeba z těchto profesních verzí ukládat DWG soubory pomocí EXPORTTOACAD (anebo do cílového AutoCADu doinstalovat patřičný "enabler" pro daný typ objektů - pokud existuje).