Zobrazit plnou verzi příspěvku: Publikováni vice součástí do jedné rodiny

onderfaus
11.09.2019, 08:22
Ahoj,potřebuji zase radu. Používáme Inventor 2018 a chceme plně rozšířit naše obsahové centrum. Protože dělám s hydraulikou, chtěl bych tam nahrát fittinky co potřebuji (téměř celý sortiment walterscheid). Mám stáhnuté vše, co měli dostupné na stránkách. Problém je, že to měli ve stepu a díky tomu má každý prvek zvlášť IPT. Chci dát ale stejné prvky (například kolena) do jedné rodiny. je to možné tak udělat i když jsou různé velikosti kolen uležené pod samostatným IPT souborem nebo bych musel vytvořit model, od nuly pomocí parametrů a potom vytvořit isoučást? Modelovat to bude pracné takže to bych potom řešil vytvářením složek a podsložek v kategoriích.Děkuji za odpovědi

Cheff
23.09.2019, 14:34
Víc ipt do jedné rodiny nedostaneš. Standardně se to dělá právě parametrickým modelem a tabulkou... A za mě je lepší dát tomu tu práci a vše si pořádně připravit, protože je to pak výrazně jednodušší na pozdější úpravy a správu)

Navara
23.09.2019, 15:11
Souhlasím s Cheffem. Do jedné rodiny sice jde dát víc modelů (např.: DIN 935 velikost M6/M12), ale pokud jsou to STEPy, tak by nefungovalo například nahrazování komponent za jinou velikost se zachováním vazeb.Takže se přikláním k tomu obětovat ten čas na překreslení a tvorbu iSoučásti.PS: A není to nikde dokumentované, jak se to dělá.

Lukáš Záruba
24.09.2019, 08:56
Ano také souhlasím a věnoval bych čas na i-součásti lépe se s tím ve finále pracuje. Já to řeším tak že u dodávaných dílů které potřebuji aby se hýbaly tak je mám nakreslené ve zvláštním projektu a tento projekt používám pro ostatní jako knihovnu do které mají možnost číst.