Zobrazit plnou verzi příspěvku: Rady na zaciatok

petron
01.02.2008, 21:49
Zdravim, som absolvent stavebnej priemyslovky, VS stavebnu som vsak neukoncil a vystudoval som nieco ine  co vsak koli zdravotnym problemom nemozem vykonavat...rozmyslam nad tym, ze sa vratim k stavbarine, vzdy ma bavilo rysovanie a predmety ako deskriptivna geometria (len ta matika ) uz som rozmyslal aj nad tym ze si VS stavebnu dorobim, ale je to zatial nerealne.... 
chcel by som sa opytat na par otazok:
1. ma vyznam sa zacat ucit Autocad? uplatnim sa s nim aj bez VS? lebo fakt by ma to bavilo...
2. Ktory typ odporucate na zaciatok? zamerany na stavbarinu(najlepsie pre Win XP)
3. Aku literaturu?
 
Vdaka za vsetky radypetron2008-02-01 21:51:17

cestár
01.02.2008, 22:14
Za súčasnej situácie v stavebníctve a hlavne v projekcii Vám môžem len a len doporučiť, aby ste sa vybral touto cestou. Máme málo ľudí a každá ruka, ktorá ovláda počítač a najmä Autocad, sa hodí. Samozrejme dokončenie VŠ by malo byť Vašou osobnou ambíciou. Vo Vašom prípade vidím vhodné riešenie v externom štúdiu. Tým aj odpovedám na ďalšiu otázku - rozhodne sa dá uživiť aj s priemyslovkou, je však potrebné ten cad ovládať. Tým, že ste napísal do tohoto fóra, už ste vlastne začal. Pokiaľ budete mať dostatok výdrže, máte pred sebou široké možnosti pôsobenia. Začnite s holým Autocadom a neskôr možno prejdete na nadstavby, ale to je ešte dlhá cesta. Ešte Vám doporučím aby ste preštudoval všetko, čo nájdete na tomto webe. a keď nebudete vedieť ako ďalej, napíšte na fórum, určite Vám niekto poradí.
(v Rusku som nebol a 100 rokov nemám, tak už radšej končím)

Hanis
01.02.2008, 22:21
1. Taky jsem nedostudoval VŠ. Smysl to má, pokud tě to baví, tak není nic lepšího, když to budeš dělat. Ohledně uplatnění jde o zkušenosti, než se naberou chvíli to trvá.
2. Tady nevím co odpovědět, můj postup AutoCAD LT, ADT, Revit. Každý má něco do sebe. Byl to krůček po krůčku.Když jsem kolegovi ukázal Revit tak byl nadšený.
3. Já to dělal tak, že chybama se člověk učí, už i na průmyslovce(pořád to tak dělám). Co jsem nevěděl, tak teď si nejlíp pamatuju. Postup pokusů a omylů (občas na tom ulítnu). K tomu publikace od Computer Press v nouuzi a tady je taky spousta návodů a lidi co poradí.

mnementh
02.02.2008, 05:49
Zdravim, autocad urcite ano a pak zalezi na tom, kteremu oboru stavariny se budete venovat. Kazdy ma svuj specificky software, ktery se vyplati pouzivat a pak je jen na vas nebo vasem zamestnavateli, jestli si ho muze dovolit.Ja zacal s autocadem, zkousel archicad, ted delam s revitem, zkousim allplan a zjistil jsem, ze hodne efektivne se da delat, pokud umite donutit programy aby spolupracovaly.Jinak o literature uz tu bylo zavedeno jedno forum: http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=5817at se dari

Radim Cech
03.02.2008, 16:08
Dokončení VŠ není jen otázka osobní ambice, jde o uplatnění v budoucnosti. S VŠ je možná autorizace v oboru bez omezení, se střední školou jen v omezeném, a to je o té budoucnosti.

zdrk
03.02.2008, 17:15
[QUOTE=Radim Cech] Dokončení VŠ není jen otázka osobní ambice, jde o uplatnění v budoucnosti. S VŠ je možná autorizace v oboru bez omezení, se střední školou jen v omezeném, a to je o té budoucnosti. [/QUOTE]
S tím neprosto souhlasím, až na to, že autorizovaný technik pozemních staveb má velice omezené možnosti. Setkávám se neustále s tím, že stavební úřad si vymýšlí další a další podmínky, aby ono razítko stačilo.
Pokud se přímo nerozhodnou, že nestačí a chtějí jen a pouze autorizovaného inženýra. Chovají se jinak než k autorizovaným inženýrům.
Ale to je jiné a velice dlouhé povídání ohledně vztahů projektant - stavební úřad - komora chlebíčko*****ů.