Zobrazit plnou verzi příspěvku: Referenční podsestava

Kmasek
02.07.2010, 12:35
Dobrý den,
V hlavní sestavě se vyskytuje mimo jiné také jedna refernční podsestava.
Na výkrese se tato ref. podsestava zobrazuje jen částečně a já bych potřeboval, aby se zobrazila celá.
Je možné to někde nastavit.
Děkuji

Cheff
02.07.2010, 14:31
Ano -> úpravy pohledu -> Možnosti zobrazení -> okraj a nastavit na nějakou příslušně velkou hodnotu Patřičný rozměr neznám, ale zvládá to i miliony 

Kmasek
08.07.2010, 15:58
Přesně tak, díky

ssmiga
23.07.2010, 11:54
[QUOTE=Kmasek] V hlavní sestavě se vyskytuje mimo jiné také jedna refernční podsestava. [/QUOTE]

Možná trochu blbý dotaz, ale skutečně mi to není jasné: Jaké je praktické využití "referenční komponenty"? Velice rád a často bych tuto funkci využil v sestavě, kde je mnou navržené zařízení umístěno třeba ve stávající hale. Podsestavu konstrukce haly (nebo jakékoli jiné okolí, které není součástí dokumentace) bych si dal jako referenční, tím by byla automaticky vyřazena z kusovníku a obrysové čáry by se mi ve všech pohledech zobrazovaly tenkou čarou. Jenže ve skutečnosti, snad proto že dělám někde chybu, se všechny čáry referenční komponenty zobrazují stejně, a hlavně bez respektování viditelnosti/neviditelnosti. Takže pro tento účel nepčichází v úvahu. Jak na to?

flesar
23.07.2010, 12:07

[QUOTE=ssmiga]... ve skutečnosti, snad proto že dělám někde chybu, se všechny čáry referenční komponenty zobrazují stejně ...[/QUOTE]Zkuste se podívat na výchozí nastavení objektů a hladin. Referenční hrana objektu (typ objektu) se vykresluje v nastavené hladině a tato hladina má nastaven typ a tloušťku čáru.

ssmiga
23.07.2010, 12:24
[QUOTE=flesar] [QUOTE=ssmiga]... ve skutečnosti, snad proto že dělám někde chybu, se všechny čáry referenční komponenty zobrazují stejně ...[/QUOTE]Zkuste se podívat na výchozí nastavení objektů a hladin. Referenční hrana objektu (typ objektu) se vykresluje v nastavené hladině a tato hladina má nastaven typ a tloušťku čáru.[/QUOTE]
To ano, takže nejde u referenční podsestavy zobrazit skryté hrany, ale s tím bych se třeba ještě smířil. Avšak to, co pro mě dělá tuto funkci nepoužitelnou, je skutečnost, že není respektována viditelnost vůči ostatním "ne-referenčním" objektům, tzn. že pokud třeba mám OK haly jako referenční komponentu a před stěnou této haly stojí mnou navržené "ne-referenční" zařízení, pak se čáry jednotlivých dílů oné okolní OK  (která je úplně vzadu) vykreslí přes všechny ostatní komponenty. Prostě nefunguje mechanizmus skrývání hran vůči ostatním komponentám sestavy. Totéž platí obráceně: když část nerefenční komponenty v prostoru stojí za referenční komponentů, zobrazí celá jako viditelná.
Popsal jsem to trochu komplikovaně, nějak se už mi při pátku těžko hledá slova...

horalek
23.07.2010, 14:44
pomoci Upravy pohledu: dialog Výkresový pohled -> Stav modelu -> Refrencni data, zde si vyberete jak se má chovat s viditelností a jak má vypadat (jako ostatní modely, jako refrenční atd.). Nastavujte již při tvorbě pohledu.horalek2010-07-23 14:46:24

ssmiga
26.07.2010, 08:23
Aha, tak toho jsem si nevšiml. Vyzkouším při první lepší příležitosti. Děkuji za rady.

Hrnčíř
28.07.2010, 06:48
Dobrý den,
nikde v nápovědě jsem nenašel pojem "referenční podsestava". Tak mi není jasné, která podsestava z více podsestav je referenční, jak se pozná, že podsestava je referenční a jakým způsobem se vytváří.
Děkuji za informace.

Cheff
28.07.2010, 16:14

No vytváří se jednoduše - v rozpisce se přepne z normálního na referenční (nebo dělící...) - pole struktura rozpisky a tam je to i vidět.  A jestli si chování inv pamatuju správně, tak veškeré díly a podsestavy vložené do sestavy přejímají vlastnosti této sestavy ("referenčnost").Takže pokud mám nějakou sestavu do které je vložená jiná sestava označená jako "referenční" všechny její díly a sestavy převezmou tuto "vlastnost"... 
Cheff2010-07-28 16:17:57

horalek
28.07.2010, 22:25
Ano, nejpřehlednější místo je asi "rozpiska", příkaz spuštěný přímo v prostředí sestavy.
 
pozn. vlastnost referenční je vlastnost, kterou je možné nastavit v nadřazené sestavě. v jiné nadřazené sestavě být refeenční nemusí.
 
Ostatní vlastnosti (dělící, nedělící se, normální, nakupovaná) je vlastnost konktrétní sestavy či součásti a je ve všech nadřazených sestavách stejná.

JardaJarda
30.07.2010, 13:03
Ano, toto funguje.
Ale jde nějak nastavit, aby se referenční model na výkrese nezobrazoval jen jako "drát", ale aby se zobrazil jako normální stínovaný model třeba odlišnou barvou oproti komponentám které nejsou referenční?