Zobrazit plnou verzi příspěvku: Rendrování v Inventoru

Kubíček
29.04.2014, 11:28

    Pracuji momentálně na OS Windows 7 s Inventorem Profesional 2011, s fyzikou pamětí 8GB a snažím se získat použitelné video nebo aspoň vyrendrované obrázky, které by umožnily prohlídku kabelové trasy a daly se přitom následně použít jako výsledek práce v Inventoru. Měl jsem představu, že bych takto získané video připojil k nafilmované skutečnosti s využitím Pinacle Studio 16.    Přelet nad uvedenou kabelovou trasou se mi nepodařilo uskutečnit. Rozestavěl jsem proto 9 kamer, ze kterých se snažím získat aspoň statické obrázky a i s tím jsou problémy. Vytvořil jsem scénu s modrým pozadím, přidal jsem i světlo k prosvícení stínu, do časové řady jsem umístil jednotlivé kamery, zkoušel jsem i Video Producer.    Výsledek je ovšem takový, že se rozeběhl proces rendrování animace a skončí zamrznutý u 2 kamery. Když jsem 1 kameru vypustil a začal od 2 kamery, tak mi ani 1 rendrovací obrázek nedoběhl do konce a hned při 1 rendrování mi zamrzá v místě, kde nic není (měl by tam být prázdný prostor).     Něčím se má vypínat Video Producer. Jaký je přesný postup pro vyrendrování statického snímku z jednotlivých kamer? Pokud snad zde nedělám nějakou chybu.    Pokud má někdo zkušenosti s rendrováním modelu, budu rád, když mi v tomto poradí. Děkuji

kosulic
30.04.2014, 08:48
S rendrováním videa neporadím. Jednou jsem to dělal a fungovalo to. :-PObrázky rendrovat nedoporučuji, je to zdlouhavé a uživatelsky nepřívětivé.Skoro stejné kvality se dá dosáhnout zapnutím na kartě Pohled nastavení zobrazení na "jednoduchá místnost", zapnout stíny, odrazy, případně perspektivu a textury. Je to v reálném čase a rychlé. Pak už jen uložit sestavu jako např. .jpg, v možnostech při ukládání si zvolit rozlišení. 

flesar
30.04.2014, 10:36
Pokud vám nejde z kapacitních důvodů rendrovat video, můžete zkusit rendrovat samostané obrázky (během animace průběžně ukládat obrázky na disk) a z těchto obrázků následně vytvořit video v jiné aplikace, např Windows Movie Maker. Pro plynulý chod videa si nastavte alespoň 25 obrázků za vteřinu.

Kubíček
30.04.2014, 13:47

Díky všem za rady. Pokusím se s tím nějak poprat.