Zobrazit plnou verzi příspěvku: Reprezentace -> výkres

Cheff
31.10.2013, 13:22
Zdravíčko, měl bych takový obecný dotaz, na přímé použití reprezentací. (Reprezentace jsem se učil používat v 2009 (školení na velké sestavy) pak 2010, ale s přechodem na 2013 mám pocit, že se trochu změnila filozofie, tak bych byl rád postrčen)Konkrétně mám pocit, že začal být kladen výrazně větší důraz na pohledovou reprezentaci - co se provázání s výkresem týče.Z toho mi vyplývá primární určení na nastavení modelu do určité polohy případně zapnutí vypnutí viditelnosti jako příprava pro tvorbu výkresu / kusovníku (pomocí filtru) x Úroveň detailu - standardně použití k různým variacím návrhu, zjednodušování atd. (Osobně ji používám téměř výhradně, protože pokud díl nepotřebuji vidět, většinou s ním nemusím ani počítat) - V zásadě si vystačím jen s úrovní detailu a pohledovou skoro nepoužívám - tak nějak mi přijde, že se funkčně překrývají...Proto mi je divné, že ve 2013tce mi při vypnutí viditelnosi nebo komponenty občas Inv vyhodí hlášku, že odstraní Asociativitu pohledu (tuším nejčastěji v případech, jednoduchých sestav, kdy jsem se reprezentacemi vůbec nezajímal a teprve tvořím úroveň detailu). nebo to mám brát zhruba na stejnou úroveň jako oznámení o Aktualizaci sestavy při jejím načtení? Popř. si zmíněnou hlášku úplně vypnu, ale zajímalo by mě jak se vývoj posunul...Případně jakou zvolit metodu na tvorbu výkresu variací modelu, která se velmi často mění (kryt zapnout/vypnout) na což je navázána výkresová dokumentace. Předpokládám nasazení Úrovně detailu, ale pro správné zobrazení kusovníku budu muset použít i Pohledovou reprezentaci (pokud si dobře pamatuji při úrovních detailu by se mi započítávali i vypnuté díly - takže vytvořenou reprezentaci zkopíruju do pohledové...)? Jak s reprezentacemi pracujete Vy?Cheff2013-10-31 13:28:07

horalek
02.11.2013, 17:26
Pohledová reprezentace se používá pro různé varianty zobrazení (viditelnost, barvy, pohled na sestavu/díl) s možností použití ve vyšších úrovních sestav či ve výkresech. Zachovává veškeré komponenty do paměti načtené. Jedná se tedy čistě o grafickou reprezentaci.
Právě z těchto důvodů je do vyšších sestav a do výkresu automaticky nastavována asociativita (vazba na tuto reprezntaci). Pokud ji zěním, mění se všude.
Kdykoli je možné asociativitu vypnout a řídit viditelnost kdekoli nezávisle.
pozn. To jsou poté ty hlášky, které se zobrazují, v předchozích verzích se vypla asociativita bez hlášky. Fungovalo to stejně.
 
Úroveň detailů funguje na první pohled podobně. Ovše zcela jinak na pozadí, zcela vymaže vypnutou součást z paměti. A používá se primárně pro práci s velkými sestavami. Zároveň je možné ji využít i na výkrese.
 
Snad to pomůže malinko osvětlit.