Zobrazit plnou verzi příspěvku: Revit a HW

hank
10.02.2012, 17:08
Tak mne napadlo že by možná stálo za to se tu občas pobavit o svém HW který vám usnaňuje práci s Revitem. Já třeba používám docela šikovnou klávesnici TRUST KB2200 která má na levé straně rolovací kuličku. Když potřebuji v programu něco rychle upravit je to šikovná pomůcka. Místo rolátka na myši rolujete vesele levou rukou na kuličce. A protože rád u práce poslouchám muziu a někdy i nahlas přijde vhod kolečko pro ovládání hlasitosti... Bohužel již asi nebude lehce k sehnání.

Peter Jirat
13.02.2012, 09:05


Když potřebuji ulevit zápěstí, tak používám pero a tablet (úplně jednoduchý Bamboo od Wacomu), ale s přesností to je horší. Ta citlivost je jinde. Ale zápěstí je spokojené :-) Na tom peru chybí právě střední kolečko (dá se nahradit, ale není to ono), poslečně s tou vaší klávesnicí (pokud funguje jako střední kolečko) by to fungovalo mnohem lépe.

hank
15.02.2012, 09:30
jo ta kulicka funguje jako rolatko na mysi takze by to fungovat mohlo dobre. Uvazoval jsem tez o tabletu s perem ale kdyz pisete ze to s presnosti je horsi tak asi od nej upustim. 

alfred
18.02.2012, 13:34
Ne všechny kolečka na klávesnici fungují jako by člověk chtěl. Některá kolečka fungují jako šipky nahoru /dolů a to se pro zoom nedá použít. Kdysi jsem se po tom pídil, ale nechtěl jsem kupovat moc drahou klávesnici. A také mi u těch "namakaných" modelů vždy něco nevyhovovalo - malý mezerník či enter, prostor u šipek, spatně se mačkaly klávesy. Chtěl jsem prostě pouze obyčejnou klávesnici a k tomu možnost ZOOMovat a PANovat, levou rukou. Nakonec jsem to vyřešil velice triviálně - druhou myší. Pokud by to bylo pro někoho zajímavé tak zde je návod:Vezmeme druhou obyčejnou myš s kolečkem, u které máme vyzkoušenou funkci zoomování, kolečko nedrhne, apod. Nejlépe USB. Osvědčila se mi levná LOGITECH v ceně asi 100Kč. Zalepíme spodní senzor (černá lepenka) aby se myš nepohybovala. Myš otočíme kolečkem k sobě (kabel se ohne) a položíme nalevo od klávesnice. Levou rukou lze tak ZOOMovat, PANovat, mačkat levé/pravé tlačítko na myši - jak je libo. Pravá ruka si trochu uleví. Je to docela návykové - u jiných počítačů, kde druhá myš není, mi to dost chybí.


Peter Jirat
20.02.2012, 08:40


Bingo, to je dobrý trik. Musím vyzkoušet.Díky

hank
20.02.2012, 19:20
Zajimave rešení!!