Zobrazit plnou verzi příspěvku: Revit a Windows Vista

Jiří Plávek
24.02.2007, 16:21
Už jste někdo zkoušel Revit ve Vistě? Jestli se mám pouštět do vlastních experimentů.

IvanaV
24.02.2007, 16:27
zatim nikoliv, ale pockala bych si na rel.10 alias 2008.

Vladimír Michl
24.02.2007, 16:44
Pro Windows Vista (ne pro verzi Home) bude určený Revit Architecture 2008. Ale zrovna s Revitem bych do Visty moc nechvátal, každopádně počkejme až na uvedení finální verze 2008.

Petr Bláha
24.02.2007, 17:00
[QUOTE=Vladimír Michl] (ne pro verzi Home)[/QUOTE]
A už to začíná ... tohle ne, tohle ano, admin práva nezbytná, atd. ... no jsem zvědav.

Třeba by mě zajímalo, jak se bude řešit problematika funkce Visty s názvem SuperFetch. Představa, že mi Vista bude aktivně přednačítat do RAM AutoCAD, Revit a další objemné aplikace je opravdu trochu děsivá. Sice se pak aplikace pustí za pár vteřin, ale už v RAMce jaksi nezbude místo na práci se soubory, atd. Doufám, že to půjde vypnout. Velice nerad bych si kupoval 6 GB RAM jen kvůli tomu, abych vůbec něco udělal.

Obecně jediné na co mě možná Vista naláká je 64-bit verze, ale jak je znám, tak jí zase neudělají v CZ mutaci a nebudou ovladače, upravené aplikace atd. = opět

Vladimír Michl
24.02.2007, 23:08
Verze Vista Home zas tak velké omezení není, tu by si na CAD asi stejně nikdo nepořizoval. Admin práva nepotřebujete.
Superfetch je jen vylepšená technologie Prefetch, kterou už ve WinXP stejně všichni používáme. Superfetch je jen chytřejší co do odhadu jestli a kdy aplikace přednačítat a kdy je naopak uvolňovat. Při potřebě RAM pro jinou aplikaci se ale Superfetch uvolní. Navíc Superfetch nemusí používat jen RAM - umí využít i ReadyBoost zařízení nebo stránkovací soubor.
64bitová verze Vista je rovněž lokalizována do češtiny (i slovenštiny) a už ji lze i koupit - viz např. http://www.xanadu.cz/?art=846 , ovladače samozřejmě mohou být problém, ale většina výrobců značkových PC již Vista drivery (32bit i 64bit) nabízí ke stažení.

Petr Bláha
25.02.2007, 16:48
S těmi admin právy tomu uvěřím, až to uvidím a bylo to uvedené jako příklad z minula :-). Např. u XP nám také MS urputně tvrdil, že nebudou třeba restarty po instalacích SW a ovladačů a realita je trochu jinde.

Ještě bych prosil upřesňující informaci. Ta nefunkčnost Revitu se týká pouze Vista Home Basic nebo i Vista Home Premium? Proto jsem se také ozval, protože Premium verze je již normálně použitelný OS a udivilo mě, proč by to nemělo chodit.

S tou lokalizací máte pravdu. Já jsem vycházel z ceníku Xanadu, kde 64-bit verze Ultimate a Business nejsou uvedeny v CZ. Ovšem v cenících jinde jsou, tak tedy existují ... tedy zatím jen na papíře :-).

Vladimír Michl
26.02.2007, 13:40
Proč Revit nebude podporován na Vista Home (obou), nevím. AutoCAD 2008 tam ale například chodit bude. Uvidíme, až to vyzkoušíme.
 
Vista Ultimate je takjakotak mnohajazyčná (přepínání jazyka za pochodu).