Zobrazit plnou verzi příspěvku: Revit - automatické spojení geometrií

statecny
19.11.2015, 10:54
Uvítali byste v nástroj na automatické spojení geometrií v Revitu?Návrh je zatím takový, že aplikace by umožnila vytvořit konfiguraci prvků, které se mají mezi sebou spojovat a jakou nají mít prioritu zobrazení. Po výběru objektů by se pak uložená konfigurace použila a pospojovala by geometrie vybraných prvků.Např. do nastavení uložíte, že chcete spojovat podlahy se stěnou. Následně vyberete celý model a nastavení jaké chcete použít (podlaha-stěny) a aplikace automaticky pospojuje všechny podlahy se stěnou v celém projektu.Volitelně by šlo nastavit, zda přepisovat již spojené geometrie nebo ne.Pište prosím i Vaše návrhy na fungování aplikace.

Peter Jirat
25.11.2015, 10:36
To by bylo potřebné. Asi by tam mohlo být už několik přednastavených filtrů (podlahy / podlahy; stěny / stěny; podlahy / stěny) a VŠE - tzn co má společný bod, to spojit (nebo obráceně, co nelze spojit, tak rozpojit).Možná by bylo dobré (to chce vyzkoušet) mít možnost odfiltrovat rodiny, které obsahují void, aby se náhodou spojily/nespojily díry a nevznikl chaos. Rovněž filtrace dle fáze, varianty, možnost nezahrnout některou pracovní sadu apod.

Michalkacerik
25.11.2015, 12:42
Osobne by som uvítal v Revit MEP rychlý spôsob spájania konektorov, lebo pri reálnych rozvodoch je potrebné vyskladať npr. priestorovú krivku odpadu, alebo aj rozvod vody či iného média  a niekedy je to náročnejšie ako samotný rozvod, lebo je potrebné ešte otáčať fitingy už spojené na konektory ale nie sú v správnom smere toku média....atd.