Zobrazit plnou verzi příspěvku: REVIT - cely projekt

sonicer
03.04.2008, 16:30
Mel bych takovy dotaz...
Mam projekt 7 bytových domu kazdy v samostatném rvt souboru.
sutereny tedy spolecne garaze, ktere jsou propojene pod celym komplexem staveb tech 7 bytovek.

dále samostatný rvt terenénu.
do kterého jsem nalinkoval(xref) připojil sutereny a 7bytovek .

po vytvoření řezu však nelze editovat edit cut profile...části detailu páč je to link ..jak to celé zpracovat aby řez byl správně začištěn a byl tam i teren a sutereny...??

Díky..

sonicer
10.04.2008, 00:14
vidim ze neni reseni ....:(


mít tolik baraku a teren v jednom souboru je kravina....hmm tak asi export do autocadu a tam ten rez upravit...


hold revit ma jeste co dohanet...

rav_t
10.04.2008, 07:57
Zdravim,

nevim jak moc je treba rezy upravovat, ale pokud se hodlate poustet do 2D editace, tak by bylo mozna vhodnejsi vyuzit maskovaci oblasti a dokreslit tu cast v Revitu. Sice se uz jedna o 2D dokreslovani, ale jakous takous navaznost na zmeny modelu tam budou. Je to porad lepsi nez to cele presouvat do AutoCADu.
 
R

Peter Jirat
10.04.2008, 12:04
My jsme teď dělali podobný projekt (tedy studii), společný suterén a tři bytové domy na tím. Linky domů jsme převedli na grupy připojené v suterénu, pak je postupně editovali (dotáhnout zdi, upravit některé desky) a po editaci z nich znovu vytvořili linky. Vcelku to funguje. Terén byl součástí suterénu.
 
Zdraví
 
 

sonicer
19.04.2008, 20:10
Hmm nevím zda to je to nej..
Páč my už děláme na to celé stavebko.


Nevím jak v tý americe maj číslovaný místnosti, ale pokud to mají od 0 až do 1000 tak to tě buh.
Na rodinný domek to číslování ok, ale na bytovku to asi nemaj vychytaný.

Mít byt 104 je asi pro ně težko pochopitelný....páš se mi vždy přečíslujou včechny grupy když dělám vetší zásahy do grupy...A můžu tedy přečíslovat byty znovu ...s otravnou hláškou, že tato místnost s tímto číslem už existuje.


díky..tedy.

varas
21.04.2008, 09:56
Zdravím,
 
my sme akurát dokončuili stavebko na podnož + tri bytové veže 25-27 NP. Číslovanie miestností bol nasledovné: AA-BB-CC kde:
AA - číslo podlažia,
BB - číslo okruhu - v bytoch číslo bytu, na poschodí ich bolo 14 takže v pohode, dole v podnoži boli samostatné okruhy na kancelárie, na garáže, na reštaurácie, na obchody, sociálky a pod.
CC - číslo miestnosti v danom okruhu, teda už konkrétnych miestností, zasa 99 miestností sme nikde nemali, ak bude treba rozdeliť okruhy, lebo pri zmene = zlúčenie, vyhodenie miestnosti sa potom dlho prečíslovávajú zostávajúce miestnosti.
 
Tento systém sa nám veľmi osvedčil. Ešte sme použili interné "fintu" číslovanie bytov (kód BB) vo veži "1" začínal jednotko, vo veži "2" trojkou a vo veži "C" päťkou. takto poznáme o akú miestnosť v ktorom byte a v ktorej veži ide.