Zobrazit plnou verzi příspěvku: Revit LT v češtině

PepaR
15.04.2013, 20:29
Dobrý den,rád bych se zeptal, zda bude s uvedením lokalizovaných verzí produktů řady 2014 vydána i lokalizovaná verze Revit LT?

Vladimír Michl
15.04.2013, 21:47

V původním plánu není, ale o lokalizacích dalších nových produktů se rozhoduje i během cyklu nových release.

PepaR
16.04.2013, 08:24
Děkuji Vám za odpověď.

Peter Jirat
16.04.2013, 09:35
Můžu se k těmto lokalizacím na něco zeptat? Je někde "změřeno", zda lokalizace zvyšuje (o kolik) prodejnost daného sw? Nastal po lokalizaci Revitu vyšší zájem, nebo si ho zájemci koupí tak jako tak a to že je česky je jen "příjemný" bonus? Co vůbec lidi za lokalizaci považují - že na ně mluví česky (i na Slováky), že má přeložené technické termíny nebo že podporuje lokální normy a klidně může mluvit anglicky?

Vladimír Michl
16.04.2013, 09:54
Otázka lokalizací je docela košatá. První krok je "globalizace" aplikace, tedy vůbec připravenost na lokalizaci. To ještě před několika lety vůbec nebyla samozřejmost. Samotná lokalizace, tedy přizpůsobení národním zvyklostem a normám, vůbec nemusí mít podobu jazykové úpravy - může jít např. jen o knihovny, styly, písma, apod. Jazyková lokalizace se pak může týkat softwaru (UI, menu, hlášení, příkazy), dokumentace (help) nebo obojího.
 
Lokalizace aplikace samozřejmě zvyšuje prodejnost, přesná čísla se u těchle scénářů "co by se bývalo stalo kdyby" zjišťují dost obtížně. Čím více uživatelského prostředí aplikace má a čím "laičtější" je úroveň aplikace, tím je lokalizace důležitější - tedy např. Infrastrucure Map Server lokalizaci mít nemusí (i když zrovna ten ji má), lokalizace AutoCADu LT (a možná i Revitu LT) je "nutnost".