Zobrazit plnou verzi příspěvku: Revit model to *.ifc

milan d
17.01.2019, 10:44
Pozdravujem Vás, viete poradiť, ako nastaviť export modelu (Revit) do formátu *.ifc (pre profesistov ZTI, ELI, UK), ktorý nepracujú v Revit-e....Chcel by som im vyexportovať kompletný model aj z pozemkom, no po rôznych pokusoch sa:- nevytvoril model (posledná aktualizácia R2019.2),- model bol veľmi veľký......atď.Prosím o radu. Vopred ďakujem.

Lukáš Tunka
17.01.2019, 11:17
Toto se bohužel nedá shrnout jednou větou a možná ani celým odstavcem. Doporučil bych si projít tuto příručku pro export do IFC z Revitu, kde se dočtete to nejdůležitější, aby se Vám export podařil dle vašich představ. Máte nainstalovaný doplněk pro export do IFC, který Vám automaticky namapuje kategorie Revitu na klasifikace IFC? Pokud ne, tak si ho můžete stáhnout níže pod uvedeným odkazem:https://apps.autodesk.com/RVT/cs/Detail/Index?id=1763588736399554049&appLang=en&os=Win64A zde si můžete stáhnout příručku pro export do IFC:https://www.bimfo.cz/Aktuality/Prirucka-Jak-pracovat-s-IFC-v-Revitu.aspx-lt

Peter Jirat
17.01.2019, 12:13
Domluvte si verzi IFC (2.3 vs 4), nastavte si 3D pohled a vypněte vše, co nebudou potřebovat, co zatrhnout v exporteru je otázkou praxe, jen několik rad:Space bounderies - noneExport only elements visible in view - yesProperty Sets - zaškrtnout alespoň první dvaLevel of Detail - bohatě stačí LowPokud máte v modelu hodně Curtain Walls, tak export naroste. S terénem byl občas problém, že so zobrazoval zmenšený. Další otázkou je nastavení přiřazení Kategorie > IFC set, můžete si nechat výchozí nastavení nebo s tím experimentovat, jen si musíte zkontrolovat, že se daná kategorie do IFC exportuje.