Zobrazit plnou verzi příspěvku: REVIT - stavařské výkresy

skoda
14.06.2005, 14:08
Dobrý den všem konferencujícím,
tak mi přišla upoutávka od
X-News 6/05 (obch.sdeleni): AutoCAD 2006 CZ, upgrade -20%, Revit 8 CZ, Symantec novinky, 3170 tipu
hned jsme se šli podívat s kolegou na Revit a uvítali jsme i nabízenou ukázku projektu z Revitu publikovaného do formátu DWF. A tam někde naše nadšení se ztratilo, protože to co jsme viděli ani vzdáleně nepřipomíná stavební výkresy. Proto pokud někdo znáte nějaké přístupné web. stránky se stavařským finálním vyhotovením dle platných ČSN prosím dejte zde vědět. Prozatím se mi nepodařilo přesvědčit kolegu o tom, že by uživatelé s tímto programem zvládli výše jmenované.
předem děkuji
m

Vladimír Michl
14.06.2005, 14:36
Mohu se zeptat, kde jste se byli (takhle rychle a s takovýmto závěrem) podívat? Viděli jste při tom lokalizovanou verzi Revitu (s českými knihovnami families)?V čem vám to "nepřipomínalo výkresy"? (ty desetitisíce uživatelů Revitu po světě i v ČR a SR asi nějaké stavební výkresy také plodí a jejich zákazníkům to naopak asi výkresy "připomíná" - jinak by Revit nepoužívali)

skoda
14.06.2005, 15:21
[QUOTE=Vladimír Michl]Mohu se zeptat, kde jste se byli (takhle rychle a s takovýmto závěrem) podívat? Viděli jste při tom lokalizovanou verzi Revitu (s českými knihovnami families)?V čem vám to "nepřipomínalo výkresy"? (ty desetitisíce uživatelů Revitu po světě i v ČR a SR asi nějaké stavební výkresy také plodí a jejich zákazníkům to naopak asi výkresy "připomíná" - jinak by Revit nepoužívali)[/QUOTE]
Umistění dané ukázky:

http://www.aac-solutions.cz/default.asp?page=prod/revit.asp

"Náš dům" - ukázka projektu z Revitu publikovaného do formátu DWF (vyžaduje DWF Viewer), projekt vč. tohoto výstupu byl vytvořen v Revitu za pouhé 3 1/2 hodiny(!)
http://www.aac-solutions.cz/dl/nas-dum.dwf
Neodsuzuji program jako takový (mě osobně Revit zaujal), ale reklamní prezentaci kterou jsem si na základě upozornění o Revit 8 v cz procházel.
Zatím nic co jsme s kolegou měli možnost vidět (zpřístupněné prezentace) nenasvědčovalo tomu, že by něco připomínalo stavební dokumentaci dle norem.
Pokud tedy můžete, prosím zveřejněte odkazy, kde bych takové nalezl.
s pozdravem
m
 

SWISSS
14.06.2005, 15:32
skoda: v ukazce "nas dum" se v rozpisce pise, ze stupen dokumentace je
studie. Troufam si tvrdit, ze pro studii je to dostatecne.
Otazkou ale zustava, jestli a jak revit zvladne provadecku a jak dokaze
spolupracovat s profesantama, kteri vetsinou pracuji v LT (aspon ti
nasi).

ve firme ted resime, co je pro nas nejvhodnejsi reseni (Revit?), zatim
mame archicady, nejake ADT (pouzivaji se jen pro kresleni ve 2d),
cadkony 2d a autocady LT. Slozeni teamu: 2 architekti, 4 stavari a
jeden specialista. Dokaze nekdo poradit, co je nejoptimalnejsi reseni?
Projektujeme od studie pres stavebko, provadecku k skutecnemu
provedeni. Stavby v objemu do 500mil kc. Dekuji


PepaR
14.06.2005, 17:21
Taky si myslim, že ve formě studie je to uchazejicí i když na druhou stranu tam i pro studii či stavebni povolení hodně věcí chybí. Chtělo by to jak již bylo uváděno prezentaci realizačního projektu. Co se týče takové podoby výkresu (jaká je prezentována), tak si myslím že by spousta lidi raději šáhli po ArchiCADu...

Vladimír Michl
14.06.2005, 17:45
Aha, z toho "šli se podívat" jsem vyrozuměl, že jste absolvovali nějaké předvedení.
DWF ukázka "Náš dům" rozhodně není ukázkou stylu kreslení ani všech možností výstupu z Revitu (raději to tam připisuji) - jde o starší ukázkový (nereálný) soubor (Revit 6), který spíše prezentoval technologii DWF a rychlost publikování z Revitu. Nějaké další ukázky výstupů myslím budou na stránce soutěže Revit aCADemy nebo zašleme některé skutečné české projekty (dle norem), včetně prováděcích.
Co se týče spolupráce s profesemi (DWG), umí Revit import/export a vzhledem k možnostem nastavení stylu filtrování (vypuštění nepotřebných dat) může být Revit i paradoxně vhodnějším nástrojem pro čtení/psaní DWG než AutoCAD (viz X-News).Pokud chcete opravdu příklad velké stavby dělané v Revitu, pak asi moc větších budov už na světě není.
Upgrade na Revit je možný z AutoCADu, LT, ADT a dalších CAD aplikací.

Vladimír Michl
16.06.2005, 14:27
Na stránce Revit přibyla další ukázka v DWF, tentokrát z reálného projektu (Penzion Pohoří).
PS: viz též příspěvek českého uživatele Revitu