Zobrazit plnou verzi příspěvku: Revit Systems&Structural

šumienka
18.01.2007, 11:21
Ahojte,
neviete poradiť, kde by sa dal zohnať český help/tutorial k Revit Systems 2, prípadne 1 a Structural 4? Alebo aspoň anglický Tutorial k daným verziám?
Prechádzame z CAD2004 na Revit a jediné, čo nám predajca poskytol bolo 1-rázové školenie k Revit Building 9. Takže študujeme anglický help a systém "pokus-omyl" už prestáva fungovať. Chcelo by to aspoň hlbší úvodný vstup ako to pracuje, odkiaľ treba začať (pokiať dobre pozerám, v Systems je len 5 ks vytvorených zariaďovacích predmetov, potrubie a tvarovky ani nehovorím), čo je lepšie robiť v 2D,čo v 3D,atď.. Dík moc.

Vladimír Michl
18.01.2007, 11:41
K Revit Systems a Structural zatím žádný český manuál určitě není. Jejich ovládání je však prakticky stejné jako u Revitu Building. Obsah (families) jsou zatím hlavně pro "palcový svět".
V Revitu neděláte ve 2D vs. ve 3D - prostě vytváříte (kreslíte) BIM databázi a z ní se pak generují 2D pohledy, 3D pohledy, výkazy, detaily, atd.

Petr Bláha
18.01.2007, 11:42
Neznám přesně stav penetrace Revit Systems a Structural v CZ a SK, ale myslím, že budete průkopníci. S materiály v CZ/SK to je mizerné na normální Building a tohle je myslím na úrovni rovné 0.

Zkusil bych prohledat tradiční zahraniční weby Revitu:
www.revitcity.com, www.augi.com, něco možná bude i na stránkách Subscription podpory Autodesku.

Pro standardní Revit mohu vřele doporučit video tutorialy z www.dgcad.com. I se základní znalostí angličtiny to člověk velmi slušně pochopí a je to přínosné. Něco je však placené.
Jinak pokud je prodejce solidní, tak by Vám měl být schopen poskytnou i nějaké rozšířenější školení, podporu a v případě S&S i pomoc do začátku, neb tyto "klony" mají svá specifika.

šumienka
18.01.2007, 12:47
Vďaka za rady a tipy. Skúsim to presondovať, možno sa na mňa usmeje šťastie.....Ja lenže som v knižniciach CAD Fóra našla celkom slušné TZB zariaďovačky (sanita, kúrenie)tak som sa nádejala, že nájdem niekoho v Čechách, kto už prešiel týmto začiatkom......pretože nám robia vrásky práve tie "specifika" týchto "klonov" :-), Building nie je až taký problém.Pokiaľ ide o solídnosť predajcu, asi sme fakt 1.na SLovensku, ktorí majú Revit Systems a Structural, takže školenie zrejme nehrozí. Aj tak ešte raz vďaka za pomoc.

Petr Bláha
18.01.2007, 13:33
Tak pak k Vám budeme jezdit na školení :-).

Jinak ale prodejci by měl být dále než-li Vy, protože jestli si to pamatuji dobře, tak aby mohl někdo prodávat nějaký SW Autodesku, tak musí projít příslušnou akreditací, která obnáší i školení daného prodejce na daný produkt.

Dotaz na XANADU: Je v ČR už registrován prodej nějakých Revit Systems a Structural?
Samotného by mě zajímalo, jak si to stojí. Např. SCIA.ESA PT už umí přímý import dat Revitu a tím se otevírají další možnosti spolupráce aplikací.

Vladimír Michl
18.01.2007, 14:35
Podle mne jsou zatím prodeje v ČR+SR spíše přiležitostné, ale u verze Structural se dá očekávat rychlejší nástup (těch výpočetních aplikací napojených na Revit je už vícero).