Zobrazit plnou verzi příspěvku: Revit zateplení fasády

Saab
03.05.2018, 19:47
Dobrý den,prosím o radu. Jakým způsobem řešíte zateplení fasády? Nemůžu použit sendvičovou konstrukci - ta nelze rozložit na jednotlivé vrstvy a já potřebuji izolaci zobrazit pouze ve výkrese nového (navrhovaného stavu). Nabízí se možnost použití izolace samostatně jako stěny, ale zde jsem narazil na problém s ořezáním izolace kolem oken. Okno "prořízne" pouze zdivo a izolace zůstane neporušena. Dá se to nějak nastavit v rodině okna. Zkoušel jsem v rodině vybrání přetáhnout přes vnější hranu zdiva, ale bez úspěchu. Jakým způsobem řešit zateplení ostění a nadpraží? Jen pro upřesnění používat Revit LT 2014Preferuji řešení které bude provázané s výkazem.Děkuji moc za případné odpovědi

Peter Jirat
03.05.2018, 20:21
Izolace jako samostatná stěna, geometrie spojená se stávající stěnou. Dveře/okno mají otvor do stěny definovaný buď jako Void - pak řeže otvor do takové hloubky/tloušťky stěny, jak má nadefinováno v rodině, nebo jako Opening, pak řeže otvor do všech stěn, které jsou geometricky spojené s host stěnou dveří nebo okna. Oba druhy otvorů v rodinách oken dveří nelze kombinovat. Protože izolace fasády bude zabíhat na rám okna, pak je vhodnější použít Void (nebo více Void pro vytvořeží ostění).

Saab
25.06.2018, 21:32
Děkuji za odpověď,po delší pauze se vracím k tématu. Výše popsaný způsob lze dobře aplikovat na zateplení v případě, že okno je osazováno s hranou tepelné izolace tzn. ostění je rovno tloušťce zateplovací vrstvy. Problém nastává, pokud je nutné obalit ještě zbytek ostění slabším izolantem viz příloha . Existuje nějaký způsob? Já to nakonec udělal trochu "prasácky" v rodině okna jsem nastavil přesah izolantu ostění (viz obr 1) a zbývající část co scházela k rámu okna  jsem v půdoryse a řezu doplnil šrafou a změnil tloušťky čar. (viz obr) Má to ale nevýhody 1. není spočítáno zateplen í ostění do výkazu (asi by šlo dopočítat přes výpis oken)2. Viditelná hran v axonometrické zobrazeníJe nějaké sofistikovanější řešení?Díky za případné podměty

Peter Jirat
27.06.2018, 08:51
Lze to řešit pracněji, máme na to rodinu "stěny", ale to vyžaduje mít možnost tvorby rodiny namístě, což v LT asi nemáte. Můžete si zkusit udělat rodinu sloupu nebo něčeho podobného, co bude mít materiál izolace, to osazovat do ostění, graficky spojit se stěnou (to by u sloupů mělo jít). Otázka vnější omítky atd dál zkomplikuje toto řešení, ale možné to je. Dopočítání v tabulce je mnohdy postačující, je to informační model, ne vizualizační.

PepaR
06.07.2018, 06:04
Dobrý den, přistupujeme k tomu podobně, používáme rodinu, kterou vkládáme jako komponentu zařazenou do kategorie stěn. Napojení na izolant i stěnu proběhne automaticky při vložení.