Zobrazit plnou verzi příspěvku: Řez rotační součásti

vlkovec
14.10.2008, 14:34
Zdravím, chtěl jsem se zeptat jak lze zabránít v Inventoru 2009 tomu aby při řezu sestavy řezal i rotační součásti? Popřípadě jak lze upravovat výkres uložen do *.dwg v autoCADu 2009?

Charlee
14.10.2008, 14:50
Zabránit v řezu jakékoli součásti lze vybráním součásti a z kontextového menu 'účast v řezu' 'žádná'. Pokud ale jiný řez má tuto součást říznout, je třeba u řezu zaškrtnout 'všemi součástmi'. Pak ale řeže vše.
Myslím že nelze obecně v Inventoru rozlišit rotační součásti.
S dwg z Invemtoru nemám zkušenosti.

ssmiga
16.10.2008, 09:26
K úpravě dwg vytvořeného z idw. V inventoru jde soubor idw uložit do dvou druhů dwg: "inventorovského" dwg a "autocadovského dwg". V případě druhého jmenovaného jsou výsledkem libovolně editovatelné entity v modelovém prostoru autocadu (nebo i v rozvržení), přičemž je přerušena konektivita s Inventorem. V případě prvně jmenovaného dwg-čka se pohledy vytvořené v inventoru v Autocadu pouze zobrazují v rozvržení, v modelovém prostoru není nic. Entity vytvořené v Inventoru nelze v Autocadu vybírat a nijak editovat (uchopování funguje, ale je časově náročné). Do takto vytvořeného dwg lze v Autocadu libovolně dokreslovat a po uložení jej zpětně otevřít v Inventoru, přičemž entity z Autocadu opět nelze měnit ani posouvat. Kótovat je obecně lze, ale občas s problémy, takže je lepší je okótovat v Autocadu.