Zobrazit plnou verzi příspěvku: řez výkresu sestavy

fame
07.07.2011, 13:02
Dobrý den potřeboval bych poradit s výkresem sestavy převodovky, co mám jako práci do školy.Popral jsem se s razítkem a rámečkem. Ty už jsou, jak potřebuju. Ale při vytváření řezu se mi nedaří žádným způsobem vytvořit normální řez (pera jsou nahodile natočená, ložiska nejsou v řezu, drážková hřídel špatně zobrazená). Je nutné mít pera a ložiska natočena přesně už v modelu?Proč mi nejde vytvořit řez, ale pouze jen pomocí průřezu jakýsi pro mě hybridní řez.http://imageshack.us/photo/my-images/713/vykressestavy.png/Potřeboval bych, aby výkres odpovídal normě.Pokud to půjde, poradit, předem děkuju.Používám Inventor 2011.Z nápovědy Inventoru, podle kkteré jsem se učil jsem to nevykoukal. Tam jsou řezy ukázány na jednoduchých tělesech.Děkuji za pomoc.


hoboj
07.07.2011, 14:00
Dobrý den,
pera, hřídel atd. musí být natočeny již v modelu. Pokud chcete normalizované součásti v řezu, musíte zvolit-> Vlastnosti pohledu -> řez normalizovanými díly -> vždy (nebo ve stromu operací u daného pohledu vybrat součást a u té přes nabídku zvolit zahrnout řez, nebo ne)
Ložiska se nezobrazují v řezu přesně podle normy, proto pokud to nevadí, tak se nechávají a nebo se dokreslí zjednodušeně. Vytvořit řez lze hodně způsoby, popř. řez editovat přímo v náčrtu. Můžete zvolit více řezů na jeden výkres, tak aby to dávalo smysl.

fame
07.07.2011, 19:00
děkuji za rady. Ještě by mě zajímlo, zda lze z  výkresu odstranit nějaká hrana nebo čára, aby tam prostě nebyla vidět, jakože bych ji jednoduše vymazal.Děkuji za odpověď

hoboj
07.07.2011, 22:24
Záleží kolik je to hran a proč je odstranit, aby nebyly vidět. Dalo by se to udělat označením čáry a pravým tlačítkem vybrat v nabídce odškrtnout viditelnost=> nebude vidět.  Nebo pomocí pomocného pohledu, ve kterém si uděláme detail. Důležité a zároveň viditelné pohledy, které se tisknou> jsou na výkrese, mimo výkres mohou být pomocné pohledy, které Vám napomáhají k různým řezům, pohledům, detailům, atd. 

fame
10.07.2011, 01:28
děkuji