Zobrazit plnou verzi příspěvku: Ribbon - "skryté" tlačítko (pod šipkou)

Cheff
27.01.2014, 17:43
Zdravíčko, měl bych tu zas jeden "flame" k Ribbonu ;-)Dá se nějak změnit šířka karty v RIBBONU (např "Měřit") - zrovna teď potžebuju zjistit vlasntosti plochy u X profilů - dost mě otravuje, že je to pod šipkou, zvl., pokud je záložka "nástroje" krátká a místo na "rozložený tvar" na pásu je.Je to drobnost, ale dost mě to dráždí zbytečný klikání (ano o přidání do uživatelských vlastností vím, ale to je zas jen obcházení problému a nutnosti nastavit v X prostředích. O přišpendlení vím též, ale to zas zakrývá přepínání do Vaultu). Přitom by stačila možnost danou kartu ručně roztáhnout do potřebné šíře...

Vladimír Michl
27.01.2014, 18:52

Pokud tomu dobře rozumím - příkazy "pod šipkou" nejsou nějakým "přetečením" aktuální šířky panelu ribbonu, ale jsou takto v ribbonu nadefinované (viz např. definice v AutoCADu). Samy tedy nenatečou do viditelné části ribbonu ani když v něm vznikne díky zmenšenému zobrazení více místa. Sama definice ribbonu je přizpůsobitelná jen programově, uživatelsky jde pouze přidávat nový panel (a do něj příkazy). Pokud chcete přidat příkazy "na ráně" do více prostředí (a není těch příkazů moc), použijte horní panel rychlého přizpůsobení (QAT).

wili
27.01.2014, 19:54
Klik na šipku - (rozbalí skryté tlačítko)Pravý klik na požadované tlačítko - vybrať "Přesunout na hlavní panel".Nastavenie sa nezmení ani po reštarte.Samozrejme že sa to dá aj opačne, teda "Přesunout na rozšířený panel"
wili2014-01-27 20:08:22

hoboj
28.01.2014, 06:43
Nebo si vytvořit vlastní uživatelský ribbon.Toho jsem využil hlavně ve výkresu, kde jsem nemusel překlikávat mezi jednotlivými kartami a měl jsem to v jedné kartě vše (příkazy, makra, atd.)

Cheff
28.01.2014, 09:34
Wili to trefil přesně! - Měl jsem pocit, že to nějak šlo, ale nebyl jsem schopen na to přijít...