Zobrazit plnou verzi příspěvku: Rozdělení rozvinu plechového dílu Inventoru.

rys-kt4
02.05.2013, 09:48
Dobrý den,rád bych položil malý "překladatelský" oříšek v tvorbě rozvinů.Mám rozvin plechového dílu, typicky přechodka obdélník kruh. Výsledný rozvin bývá i velký mimo běžné formáty plechů.U symetrického dílu  si pomáhám vytvořením druhého i dalších nastřižení plochy (příkaz nastřižení hrany) tak, aby mi po rozvinutí vznikla 1/2 popř. 1/4 rozvinu, Inventor si nějakou část vybere, rozvine a vše je OK.Otázkou ale toto zůstává, je li rozvin nesymetrický. Pak si Inventor vybere "nějakou" část mezi dvěma nastřiženými hranami a tu rozvine, ale k ostatním částem a ty rozvinout se dostat nemohu.Lze tedy ovlivnit výběr Inventoru aby provedl rozvin části (mezi dvěma nástřihy) kterou určím a tedy postupně pak všechny?Úpravu 2D výstupu (dxf rozvinuté plochy pro pálení) již považuji za archaismus.Ostatní přidávané modelovací principy, odvozování, vytvoření přerušení plochy přímo v rozvinu mi též připadá zbytečné.Děkuji.J.B.

hoboj
02.05.2013, 11:52
Dobrý den, lze si plechovou součást rozdělit na několik segmentů, popř. odříznout celou část součásti a poté udělat rozvin a exportovat ->Tohle udělat na všechny části, poté popř. si upravit do jednoho souboru pro vypálení...

Lubomír Polesný
02.05.2013, 16:50

Dobrý den, zkuste před vytvořením rozvinu vybrat rovinnou plochu. Rozvin by se měl vytvořit z té části, na které vyberete tuto rovinnou plochu.Vyzkoušeno na Inventoru 2013.

rys-kt4
02.05.2013, 20:07
Dobrý večer,princip je dobře funkční, za radu panu Polesnému děkuji.Plechový díl může tedy mít více nástřihů a je tak možné rozvinout pouze vybranou část.Podmínkou pro vytvoření  rozvinu další části plechového dílu je zřejmě pouze vymazání předchozího rozvinu aby se nový vytvořil.I tak je to ale pěkná cesta ke kýženému pohodlí při exportu ploch (dxf) rozvinu plechového dílu po vybraných částech.ještě jednou děkujiJan Binder(PS: - pak že lenost neprospívá pokroku ?!)