Zobrazit plnou verzi příspěvku: Rozpiska - sloučení položek

simunek
15.10.2015, 15:52
Zdravím,tvořím svařovaný rám pomocí generátoru rámových konstrukcí.Rám obsahuje dva stejné a stejně dlouhé profily.Každý je ale použit na jiné straně rámu a má zrcadlově zakončení (pokos)Až při tvorbě výkresu jsem si všiml, že rozpiska tyto dva profily sloučila, mají totiž stejné číslo součásti.Lze toto "pohlídat" nějak automaticky?Kdyby bylo zakončení jiné (rovně x pokos) tak by aspoň svítilo "různé" u hmotnosti ale když je pokos jen zrcadlově,...Má někdo radu prosím?Předem díky všem

VejvodaT
15.10.2015, 17:45
Když mají být vidět oba, tak jedině různá čísla součástí. Já jsem naopak řešil nedávno to, že v konstrikci mám celkem 4 jekly a tak jsem jim dal naopak stejné označení a stjné číslo do rozpisky a měl jsem je všechny pod jednom. A taky byly "jen" zrcadlově k sobě ( kvádr ). Mě tedy spíš "vadilo", že to neumí nějak automaticky "poznat" a tyto profily sloučit pod jednu položky rozpisky se 4-mi kusy. Jedině přes stejné číslo součásti ručně.

Jiri.Dostal
16.10.2015, 07:15

V rozpisce lze nastavit, zda se mají nebo nemají slučovat různé součásti se shodným číslem součásti. Podle mého názoru je nevhodné volit "neslučovat", jde to trochu proti logice a zejména když používáte položky ve Vaultu. Tam se to totiž sloučí bez ohledu na nastavení rozpisky v Inventoru.To má ale přestat platit s verzí 2016.

simunek
16.10.2015, 08:31
Toto nastavení ale právě způsobí že se nesloučí žádné položky. Prostě to pracuje pouze s číslem součásti.Také mě přijde nelogické to neslučovat, musím si tedy ale pohlídat aby mi to neloučilo různé profily profože mají stejné číslo součásti (tzn. stejný profil a stejná délka)No pořád je to zlaté oproti kusovníku v Catii 

EuroTec
16.10.2015, 08:47
Podle mne to asi zautomatizovat nepůjde. Nejhorší je, že když člověk ručně nastaví vyjímku pro slučování a pak změní velikost modelu, přepíše se číslo součásti a o vyjímku přijde. Při tomto tématu mě trápí ještě jeden problém. Když je nějaký profil umístěn na šikmo, tak se číslo součásti generuje na 3 desetinná místa.Neví někdo jestli lze někde nastavit zaokrouhlení? Když nějaký makáč má na pile uříznout jekl na tisíciny, tak si o mě myslí zajímavé věci. 

Lubomír Polesný
16.10.2015, 09:33

Dobrý den, nepomohlo by Vám toto:http://www.cadforum.cz/cadforum/video.asp?id=234 ?