Zobrazit plnou verzi příspěvku: Rozvinute tvary

Rumisch
29.01.2007, 11:09
Niektory vyrobcovia nam nariekaju, ze im nevychadzaju rozvinute dlzky u tenkych plechov 3-6mm, ktore sme predpisali. V podstate ide o 2-3 mm rozdiel na pol metri. Jedna sa o dopravnikove nosniky. Ja by som to neriesil vobec, ale pozaduju to. Ma niekto skusenosti a vedel poradit ake faktory pri jednotlivych hrubkach nadstavit  a ak by bolo mozne z automatizovat, pri jednotlivych hrubkach plechu automaticky priradit spravny factor?

flesar
29.01.2007, 12:31
Za nejdůležitější faktor ovlivňující výsledný rozvin považuji poměr Rádius/Tloušťka. Ale záleží například i na použité technologii. Některé typy CNC ohraňovacích lisů vám dokážou v závislosti na zadaných parametrech spočítat rozvin. Pokud si tedy některý výrobce naříká, bylo by asi nejlepší porovnat hodnoty z lisu s hodnotami vypočtenými Inventorem a případně upravit KFactor nebo tabulku ohybů.

Tomáš
29.01.2007, 12:34
Tohle by vám měli sdělit spíše oni.
O kolik jim ten rozvin na jednom ohybu nesedí.
A z toho pak lze upravit faktor ohybu.

Velmi tady totiž záleží na postupu při ohýbání, upnutí součásti vůči nástroji a na mat....

Dělal jsem nějaké korekce v závislosti na ohybech na našem ohraňováku, ale vše jen do 3mm. A konkrétně pro náš ohraňovák.

Pokud to ohýbáte na ruční obýbačce klasicky přes hranu budle podle mě hodnota faktoru opět jiná.

Mazi
29.01.2007, 13:46
Dobrý den
Doporučuji si udělat tabulku ohybů, na ní se odkázat, protože přepokládám, že těch dodavatelů (zákazníku) budete mít více, tak si tu tabulku nazvěte třeba tabulka ohybu zakazník 1 ....50 a podle toho komu posílate dokumentaci si vygenerujte rozvin a máte to. Na Kfaktor bych se nespoléhal.

Rumisch
31.01.2007, 08:22
Vdaka za rady, ale aj tak sa mi zda malichernost, rozdiel 2-3mm na 500mm dlhom plechu az moc dobre, ked sa to bude este zvarat. Skusime to uhrat u vyrobcou nech si to upravuju sami.