Zobrazit plnou verzi příspěvku: Rychlost odezvy AutoCADu

VlJanecek
12.12.2009, 18:11
Zápolím to s jednou záhadou. Na dvou skoro stejných starších počítačích otvírám skoro stejný DWG výkres a přesto je v jednom z nich viditelně pomalejší odezva na výběry, kopírování. Nemůžu příjat na to co ten rozdíl způsobuje.

alfred
12.12.2009, 19:13
To může mít mraky příčin:-počítače jsou sice podobné, ale ne zcela stejné-běží tam jiné programy - jinak obsazená paměť-jinak zapraskene Windows - hlavně registry-jine verze ovladačů-jiný virus -hardwarová chyba-jinak obsazený (fragmentovaný) disk-......Určitě jste to moc podrobne nepopsal...

Vladimír Michl
12.12.2009, 20:33
Vlivy mohou být buď externí nebo interní - nastavení proměnných. Protože podobné situace jsou docela časté, udělali jsme malou LISP utilitku pro AutoCAD - Turbo. Ta ty případné vnitřní vlivy odhalí.
Příkaz TURBO přepne AutoCAD do rychlejšího módu nastavením všech významných proměnných ovlivňujících rychlost zobrazení. Její vliv může být různý - malý (pokud už většinu nastavení máte stejně provedenu nebo máte rychlý počítač), ale i řádový (zvláště pokud máte pomalejší počítač). Další spuštění příkazu TURBO (v témže sezení) vrátí nastavení na vaše původní hodnoty.


 
TURBO je ke stažení na stránce Download.

Vladimír Michl
14.12.2009, 10:59
Diskuse k TURBO přesunuty do samostatného threadu