Zobrazit plnou verzi příspěvku: ScheduleTable v ACA

splonk
13.08.2008, 15:50
Dobry den
Vyrabime marketingovou dokumentaci pro komplex bytovych domu - tzn. je treba pro kazdy byt vytvorit list kde bue vykazana hruba lpocha, cista plocha bytu a plocha balkonu (teras).
Vsechno tohle udelat umim jenom ze: pozadavek investora je aby dane plochy byly vypasany pouze jako soucty, tzn. chce jenom radek tabulky ktery obsahuje soucet - dohromady 3 radky.
Pouzivame na to AecScheduleTable ktera mi, pres PropertySety, vsechno hezky vypise ale neumim z ni vyextrahovat pole obsahujici soucet ploch v sloupci.
To co bych umel je na layoutu ve ViewPortu zobrazil pouze vysledek - to je ale kravina...
 
Nevite nekdo jak na to,prosim???
dekuji
 
JASponza 

Pavel Homan
14.08.2008, 08:38
Součet ploch ve sloupci je možné nastavit ve stylu tabulky/karta Sloupce/vyberete požadovaný sloupec a kliknete tl. Upravit. V dialogu Úprava Sloupce je možnost zaškrtnout volbu Celkem. Pak se již bude zobrazovat součet ploch jako poslední buňka ve sloupci.

Pavel Homan
14.08.2008, 08:54
Další možnost je převést "AEC tabulku" na tabulku AutoCADu (přes místní nabídku u vybrané aec tabulky; tabulka si zachová formátování, barvy...). Pak se dá velmi jednoduše editovat funkcemi AutoCADu - přidat/odebrat řádky - vložit vzorce apod.. Ale samozřejmně tento výsledek může být pro Vás nepraktický, protože ztratíte propojení s objekty a po každé zmeně bude potřeba tabulku znovu převádět. Pavel Homan2008-08-14 08:56:28

Peter Jirat
14.08.2008, 09:01
Nevím, jestli si přesně rozumíme: čistou plochu bytu (součet jednotlivých ploch místností) potřebujete mít v tabulce jako jeden řádek, další řádek hrubou, další řádek terasy? Sečítat toto v sloupci pak už nemá smysl.

splonk
14.08.2008, 15:42
[QUOTE=Pavel Homan]... Pak se již bude zobrazovat součet ploch jako poslední buňka ve sloupci.[/QUOTE]
 
Presne takto to delam. A takovych tabulek mam 3:
 
tabulka mistnosti:
pokoj      35m2
kuchyn    15m2
WC            1,5m2
....
_________________
                  65,5m2
 
dale tam mam tabulku ktera ma jenom jednu polozku - Space prez cely byt - hruba plocha
 
a jeste tabulku balkonu a teras (nejaky byt muze mit oboje) - tak ze dalsi tabulka se souctem
 
V zadani od INV je ze to chce mit zobrazene nasledujicim zpusobem:
 
Cista plocha         65,5m2
Hruba plocha       72,3m2
plocha bal/teras  25,1m2
 
Tzn ja nejak musim dostat vyse uvedene tri soucti do nejakeho textu ktery by se umel automaticky aktualizovat. Bohuzel v Zobrazeni Aec tabulky nejde vypnout zobrazovani vseho mimo radku se souctem )nebo zmenit "smer tabukly - aby mela pocatek dole vpravo - pak bych ve Viewportu zobrazil pouze toto "misto modeloveho prostoru a je to!
to, abych tam mel tri tabulky s daty neodpovida jejich predstave ...
 
add Vas dalsi prispevek: o prevedeni na obyc tabulku vim ale, jak spravne rikate, ... To pak muzu pouzit obycejny text - a pri dannem poctu bytu je to neuhlidatelne.
 
Petru Jiratovy dekuji - vysvetleni viz. vyse - snad je to vic srozumitelny...

 
Slo by to jeste i pres excel a pak excel..., me ted napada...
Mozna se ale na to vsechno vykaslu, Udelam to pres ten Viewport. mozost ze mi v byte naroste pocet mistnosti je miziva (vymery se ale menit muzou. Pak to bude auto-aktualizovatelny a kdyz pribyde mistnost, vytiskne se nejaka blbost - a to kazdy pozna ze se nekde stala chyba a nepochopi to vazne - snad :)
 
Kazdopadne dekuji vsem :)

Peter Jirat
14.08.2008, 16:09
Děláme to trochu jinak: Ty Space objekty, které vykazují čisté plochy, lze pomocí ??LineworkMerge?? (jinak pravý klik - Aec.. - Merge) sloučit do jednoho Space, který se skládá z těch několika oddělěných a ten pak lze vykazovat v tabulce, k tomu přidáte Space pro hrubou a pro balkony. Půdorys je natažen do čistého výkresu jako xref, space jsou nakopírovány (v půdorysu vypnuty a v čistém výkresu zobrazeny) a zMerge-ovány.
 
Zdravím

Mici
21.08.2008, 18:06
Je to inak pekne na nič, že v AEC tabuľkách nie je možné robiť "Exelovské" operácie. Wishlist A-ACA 2010 (2011)? :-)
Rád by som k téme  SchedulaTablesa spýtal k , či sa dá nejak výsledná tabuľka zobraziť keď je súćasťou podloźeného  Xref-u. Teda DWG ktoré obsahuje krivky vykázané do tabulky, by sme chceli Xrefnúť k DWG- pôdorysov. Keďže máme tiež dáta členené po bytoch, AEC-tabuľky nie je možné generovať hromadne zo zdrojového Xref-u.
Po Xrefnutí súboru s AEC tabulkou totiž ostanú viditeľné len záhlavia stĺpcov a všetky dátové riadky "zmiznú". Dá sa s tým niečo spraviť? Vďaka. -ml-
(P.S. Riešime to rozbitím kópie "živej" tabuľky na blok. Pri aktualizácií živej tabuľky jej "robzitú" kópiu  a nahradíme aktuálnou "rozbitou" verziou čo je dosť nešikovné. )

Rostislav Říha
21.08.2008, 19:31
[QUOTE=Mici]
Je to inak pekne na nič, že v AEC tabuľkách nie je možné robiť "Exelovské" operácie.[/QUOTE]
v 2009 sa niektore daju - vid "formula"
 
[QUOTE=Mici]
Rád by som k téme  SchedulaTablesa spýtal k , či sa dá nejak výsledná tabuľka zobraziť keď je súćasťou podloźeného  Xref-u. .....Po Xrefnutí súboru s AEC tabulkou totiž ostanú viditeľné len záhlavia stĺpcov a všetky dátové riadky "zmiznú". [/QUOTE]
Toto by skor mohlo suvisiet s display styles ci s nastavenim hladin, ale globalne to nie je podstatne...vid dalej
 
[QUOTE=Mici]
Keďže máme tiež dáta členené po bytoch, AEC-tabuľky nie je možné generovať hromadne zo zdrojového Xref-u.[/QUOTE]
AEC tabulku byste spravne mali generovat z cieloveho vykresu, do ktoreho mate tie byty refnute - ADT vie z xrefov vytiahnut AEC data - takto sa da vykazat cely subor domov naraz...

Peter Jirat
22.08.2008, 09:13
[QUOTE=Mici]
Po Xrefnutí súboru s AEC tabulkou totiž ostanú viditeľné len záhlavia stĺpcov a všetky dátové riadky "zmiznú". Dá sa s tým niečo spraviť? Vďaka. -ml- [/QUOTE] To je způsobeno zadaním hladiny ve vlastnostech tabulky (layer wildcard). Namísto názvu hladiny si tam dejte *, pak nedochází ke zmršení názvu hladiny (název hladiny + název xrefu) ve výkresu, kde jsou tabulky naxrefovány.
 
 Peter Jirat2008-08-22 09:15:43

splonk
22.08.2008, 09:57
Dobry den
Jeste bych si, ve vlastnostech tabulky zkontroloval, lepe receno, zadal zda tabulka ma "scanovat" xrefy, bloky apod. Treba je tam neco spatne?...
Nejlepsi je totiz, jak rika p. Riha dat tabulku do vykresu kde mam vsechno xref-ly,tabulce dam at scanuje xref a pres clssification, event. LayerWildcard, filtruju co ma tabulka vykazovat... Ono je to tk trochu o managementu celeho Projectu
Pozor ale na LayerWildcard, je tak trochu zradny. Kdyz ji mam defaultne nastavenou v tabulce (pri pretazeni z ToolPaletty) tak mi nevybere nic. pak ji smazu, dam tam *, pak vybere vsechno. Pak tam vypisu opet tu samou hodnotu (hladinu) a vsechno se spravne vygeneruje. mnohem lepsi je filtrovat pres Classification.
To ale jen tak na okraj :)
 
Hodne stesti :)
JASponza

Mici
22.08.2008, 12:10
Srdečná vďaka. Behá to super..... -ml-