Zobrazit plnou verzi příspěvku: Schody v pohľade na strop

smileface
12.11.2014, 09:59
Dobrý deň,Dajú sa v pôdoryse stropov (ceiling plann) zobraziť pri schodoch stupne? Potrebujem to na výkres tvaru na statiku.Ďakujem a prajem pekný deň. :)

Peter Jirat
12.11.2014, 18:42
Normálně to asi nejde, toto je jeden z příkladů zvyklostí české praxe, která jde proti způsobu práce v Revitu - chceme pohled nahoru, ale na jednu entitu se chceme dívat směrem dolů (nebo ji mít alespoň průhlednou, ale to by v některých případech mohlo být ještě více matoucí).Řešení je několik, od prostého obtažení stupňů v půdorysu a nakopírování čar do RCP, přes vytvoření modelové skupiny schodiště s detailovou skupinou čar hran stupňů (tato skupina se dá vypnout v půdorysu a zapnout v RCP) až po vytvoření dalšího samostatného půdorysu schodiště, které si dám do výkresu s RCP a zarovnám tak, aby se mi schody překrývaly.Nějaký další způsob?

smileface
13.11.2014, 20:45
Ešte som vypátral jeden spôsob a to cez Plan Region - Wiev range .... pokial si dáme schody do wiev range oblasti a nastavíme výšku ako spodok podlažia a hĺbku dáme Unlimited výsledok sa dostaví a v pôdoryse uvidíme schody v plnom rozsahu pre výkres tvaru. Ešte malý dodatok. Treba pridať schody do filtru a potom v nich nastaviť Transparent = 100% :)Prajem pekný večer :)

Peter Jirat
13.11.2014, 21:09

já tušil, že to nějak přes View range jde, jen si vzpomenout :-)