Zobrazit plnou verzi příspěvku: Sdílení náčrt

Kmasek
15.01.2010, 11:09
Dobrý den,
nevíte jak sdílet náčrt, aby byl použitelný pro vytváření několika velmi podobných ale samostatných dílů, jen nepatrně se lišících. Při změně tohoto náčrtu by se pak měnily všechny díly.
Je to vůbec možné a jak to udělat.
Děkuji

Lestr
15.01.2010, 11:41
Dobrý den,
zkusím reagovat na Váš dotaz. Podle mě je více způsobů jak to udělat. Já ve verzi 2010 používám nejčastěji skeleton,kdy vytvořím základní konstrukci výrobku a to uložím jakoi ipt . Poté načítám tuto obálku do součásti. Pak je možno díl měnit. Vám jde ale asi oto aby jste vytvořil třeba 10 verzí jednoho výrobku a každý výrobek měl své ipt. To bych udělal asi buďto pomocí i_součásti a nebo když chcete každý výrobek kreslit zvlášť tak nakreslit základní náčrt. Poté tento náčrt pomocí funkce - Exportovat náčrt jako ... uložit jako dxf . Toto dxf načíst do náčrtu nově vytvořené součásti která je podobná.

Lestr
15.01.2010, 11:43
Po mé reakci jsem si všiml že chcete aby se po změně základního náčrtu měnili všechny podobné díly. Tak to uděláte nejlépe pomocí I_součásti

Mrázek
15.01.2010, 12:34
Cest je více, záleží na tom, co vám bude nejvíce vyhovovat. I-součást je asi systémově nejsprávnější. Klidně by se dala použít i odvozená součást, kde by se jednotlivé varianty odkazovaly na základní součást. Dovedu si představit i postup, kdy by jednotlivé součásti byly svázány přes sestavu adaptivně k základnímu profilu (obdoba metody skeletonu, o které píše kolega a která se hojně používá např. v Catii).

Charlee
15.01.2010, 13:09
Já to dělám tak, že si udělám náčrt jako jeden ipt a do dalších ipt ho vložím jako odvozenou součást. Napojení tak jde zapnout vypnout.