Zobrazit plnou verzi příspěvku: sekání kurzoru v AutoCAD 2005 CZ

Pockmat
19.02.2006, 15:30
Zdravim, mam takovy mnesi problem: seka se mne kurzor v AutoCAD 2005 CZ. Nevite nekdo co s tim? Service Pack 1 mne nebere registraci, takze jsem musel AutoCAD znova preinstalovat, ale sekani trva. Dik predem za pomoc!

PepaR
19.02.2006, 17:15
Tento problém občas vyvolávají šptané ovladače grafické karty. Zkuste si je aktualizovat. Nebo např. u myší Logitech se dala nastavit přesnost pohybu pro CAD aplikace.

Pockmat
19.02.2006, 17:31
Zdravim, tento problem je u notebooku Umax. Mys sice mam Logitech, ale nemam od nich ovladace, protoze kdyz jsem je nainstaloval, tak mne prestal jit polohovaci zarizeni (misto mysi po cem se jezdi prstem). S ovladacema u grafiky bude problem, protoze to vydava Umax a mam nejnovejsi a jine nejsou. Nejdo to nejak obejit nebo jinak nastavit? Diky predem!

PepaR
19.02.2006, 17:40
Je samozrejm,e ze kdyz zapojite mys, tak ma prednost pred tiuchpadem (tim po cem se jezdi prstem). Nemam s notebooky zkusenosti, ale urcite tu garfiku nevyrebel Acer, tzn. zemjusi mit jadro nVidida nebo ATI a nejnovesi ovladace najdete prave na jejich strankach. Taktez ovladace od mysi Logitech naleztene na domovske strance vyrobce.

Pockmat
19.02.2006, 18:09
No jo. Jenomze problem neni jen v AutoCADu, ale v celem systemu. Napr.ma spozdeni zobrazovat text pri psani, otevirani nabidky apod. Toho jsem si vsiml az nyni. Grafika je od SiS a ted jsem aktualizoval ovladace a nepomohlo to.

Rostislav Říha
20.02.2006, 08:57
Vaše situace, obávám se, moc optimistická není:) - s notebooky v tomto bývá problém...co se myši týče, tak zkuste:
1. v biosu zkontrolovat, zda je touchpad zapnutý
2. odinstalovat všechny ovladače, nainstalovat originál touchpad a pak přes něj ovladač logitechu
3. když to nepomůže, tak jen ovladač logitechu a eventuelně touchpad vypnout - stejně ho nepoužíváte:)
 
co se týče grafiky, tak zjistěte, jaký je tam chip a můžete experimentovat s jiným ovladačem - buď pro jiný typ notebooku, nebo pro desktopovou grafiku se stejným chipem - ovladač pak budete stahovat ne od umaxu, ale od sisu...nejspíš to nepomůže, ale stojí to za pokus
u myši i u grafiky zkontrolujte, jestli je náhodou powermanagement nevypíná - powermanagement vůbec zkuste vypnout - třeba to pomůže

Pockmat
20.02.2006, 16:47
Zdravim, touchpad mne funguje i s mysi. Tento problem se objevil az po posledni reinstalaci Windows a nedelalo to od zacatku az ted posledni dobou. Napsal jsem o radu do Microsoft, tak uvidim. Vse jsem zkusil, i ovladace, ale nic.

Rostislav Říha
20.02.2006, 18:46
[QUOTE=Pockmat]Napsal jsem o radu do Microsoft, tak uvidim. Vse jsem zkusil, i ovladace, ale nic. [/QUOTE]
zmiram zvedavosti:) - sdelte prosim, co Vam Microsoft poradil. pokud by v dobe, az tu radu dostanete, treba toto forum jiz nefungovalo, kontaktujte mne primo na nize uvedenou adresu.
zdravi
rr

Pockmat
22.02.2006, 16:24
Zdravim, tak jsem si na Microsoft vykaslal, nebot chtel napred po mne registraci software a pak by zacal neco resit. Tak mne dosla trpelivost a zacal jsem to resit sam. Uz zpocatku mne bylo divne, ze mne AVG Free na mem notebooku hlasi virus, ale neumelo ho odstranit, protoze vir byl v adresari Windows v ovladacich. Tak jsem AVG Free odinstaloval a nainstaloval Norton Antivirus a ten si s nim hrave poradil. A co byste asi rekli? Notebook se jiz neseka ani v AutoCADu. Takze pricinou byl vir v C:/Windows/system32/drivers/i386p.sys  Pokud by mel nekdo podovny problem, tak to zkuste jak ja a uvidite. Jenom doporucuji, nepouzivat AVG Free, protoze si neumi poradit se slozitejsimi viry!
Jinak vsem diky za pomoc.