Zobrazit plnou verzi příspěvku: Šikmé zábradlí

Peter Jirat
13.05.2009, 13:42
Zdravím, na horní hranu opěrné zdi (částečně zešikmené pomocí Edit Profile) potřebujeme dostat šikmé zábradlí. Jaký je optimálnější způsob než tam nakreslit kus malé rampy a k tomu ho připnout? Dochází mi fantazie. Je někde vypsáno, k čemu je možno zábradlí přichytit - v mém helpu jsem to nenašel.
 
Díky
 

IvanaV
13.05.2009, 19:01
I já zdravím, pokud se nemýlím, zábradlí umí převzít sklon pouze ze schodiště nebo rampy (jak píšete). Umí se chytit i desky, ale nereaguje na její sklon.Ta rampa bude asi nejefektivnější postup.Pak jsem si trochu hrála :-)Zábradlí nemusí být "hosted element", dá se načrtnout i jako střídání kusů se sklonem/Sloped a s úpravou výšky/Height Correction (oboje vlastnost čar v náčrtu). Je třeba začít vynášet z nejnižšího místa (z podlaží nebo si podlaží přidat). Po zábradlí se sklonem následuje zábradlí vodorovné a odsazené o výšku (odečíst podle opěrné zdi).S horní hranou zdi zábradlí nesvážete, ale zato můžete vynášet zaoblené tvary.

Peter Jirat
14.05.2009, 09:43
Hrát si umíte hezky :-)
Řešení to je, ale zkuste ho naučit (a hlavně aby si to zapamatovali) starší uživatelé (věkem, né zkušenostmi), i ti se pouští do Revitu. Pak jakákoliv editace takovýchto obezliček je práce pro mne.
 
I tak díky.