Zobrazit plnou verzi příspěvku: skosenie

rvg1
25.04.2006, 22:48
Zdravímmám súčasť, trčia z nej kolíky. potrebujem čelo každého kolíka zraziť a to pomocou funkcie skosení,a presnejšie pomocou hrana a dva rozmery. Ale týmto spôsobom dokážem označiť len jednu hranu. Dá sa táto funkcia nejako kopírovať, alebo označiť kolíky nejako hromadne, aby som zakaždým nemusel klikať na zkosení, vybrať hranu atď.ďakujem

ssmiga
26.04.2006, 06:05
Pokud vím, tak u tohoto druhu zkosení, kdy zadáváme dva rozměry, lze vybrat pouze jednu hranu. Pokud jsou "kolíky" nějak rovnoměrně rozmístěné pak jde použít příkaz pole a vybrat prvek zkosení. Pokud se však jedná skutečně o kolíky vložené do jiné součásti, pak by to mělo být koncipováno jako sestava a problém by tím byl vyřešen. 

rvg1
26.04.2006, 07:39
Práve to je to, že koliíky nie su rovnomerne rozložené, poprípade dva-tri, potom dalšie dva, a tak. Keby som aplikoval pole by bolo s tým viac roboty ako vždy volať funkciu skosenie.A jedná sa o jednu súčasť, nie zostavu.Predpokladám že každý kolík budem musieť spraviť zvlášť.Len som chcel vedieť či na to nie je nejaká finta.