Zobrazit plnou verzi příspěvku: slate material editor

deedee
01.03.2012, 18:09
Chtěla bych se zeptat všech, kteří mají zkušenosti s novým materiálovým editorem, jestli má nějaké výhody. Je tam něco nového, co v tom klasickém nejde udělat, nebo je to prostě jen jiné zobrazení?Jsem zvyklá na ten starý editor a na první pohled mi příjde, že slate editor kromě viditelné struktury toho materiálu nic nového nepřináší.Díky


be_em
02.03.2012, 20:10
Takto .... máte stále možnosť používať aj starý (rendering - material editor - compact material editor). Ani ja netuším čo všetko je v ňom nové a lepšie alebo horšie. Mňa štve dvojklik ktorým môžem editovať materiál, tak sa mi stávalo že som si bez dvojkliku zeditoval nejaký iný omylom, to ma tam štve najviac.

Mám pocit že v novom editore nie ste obmedzená počtom materiálov, predtým to bolo max. 24, čo bolo dosť málo. Tento typ editoru používajú snáď všetky iné programy a 3dsmax je posledný ktorý naň prešiel. Ak dakedy budete robiť zložité materiály zistíte že v pôvodnom editore to bolo za trest sa v ňom orientovať hlavne ak ste používali veľa väzieb na iné sloty, takže to je najväčšia výhoda, že je to vizuálny editor a môžte teda vidieť celú stromovú štruktúru editoru. Keď máte všetky materiály hotové môžte ich jednoducho zminimalizovať a máte teda na celej ploche len ikonky materiálov bez parametrov a teda bez problémov ich priradzovať. Sú tam skratky na pohľady, všetko môžte naraz zobraziť a ževraj sa niektoré parametre dajú meniť hromadne (toto som márne skúšal :-/ ). Rýchlo si naň zvyknete a zvykajte si lebo v recenzii na 3dsmax 2011 písali, že pôvodný materiálový editor už nebude naďalej vyvíjaný.