Zobrazit plnou verzi příspěvku: Slozeny prikaz v prikazove radce

orlik
07.04.2010, 10:36
Mam preneseny vykres, kde kruznice nejcou kruznice, ale mnozina bodu a potrebuji jejich stred. Klasickou kriznici ze tri bodu jsem si napsal v prikazove radce pomoci lisp prikazu  (command "_circle" "3B")  a prikaz jsem vzdy vyvolal sipkou (v zakladni nabidce nemam kruznici ze 3 bodu v nabidce). Jelikoz vsak tech kruznicek je hodne, chtel jsem to vylepsit pridanim repeat, ale tam jsem narazil.  (REPEAT 25 (command "_circle" "3B"))  mi jen vyhodi chybu a samotny prikaz pro kruznici se provede jednou.  Mohl bych sice napsat v LISPU proceduru, ale pospichal jsem, tak jsem si to chtel zjednodusit. Kde jsem neco zmrvil ? Dik

Vladimír Michl
07.04.2010, 10:59
V LISPu by to asi bylo potřeba řešit definicí příkazu (defun C:KR3B... a jeho opakováním třeba přes _MULTIPLE, nebo doplněním pause pro vstup bodů.
Jednodušší cesta ale asi bude přes menu makro - viz:http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=616

orlik
07.04.2010, 13:07
Uz jsem na to prisel. Az jsem to odzkousel v lispu, tak i v prikazove radce a je to  (REPEAT 25 (command "_circle" "3B" pause pause pause))  , takze podobne pri kresleni kruznice ze 2 bodu  (command "_circle" "2B" pause pause)