Zobrazit plnou verzi příspěvku: Složitost prvků v sestavě

Miko
04.06.2009, 10:14
Zdravím všechny a mám jednu prosbu,
nemáte někdo zkušenosti s tím jak zjistit v sestavě inventoru kolik procent výkonu žerou jednotlivé prvky. Občas se mi totiž stane, že se sestava po řadě vývojových úprav dramaticky zpomalí a nikde nic neupozorňuje na žádné chyby. Pokud se podaří zjistit, který prvek to způsobuje, stačí ho odstranit a jede se vesele dál. Naposledy to byla pracovní rovina, která již neměla žádnou funkci a zůstala v sestavě nepovšimnuta z dřívějších vývojových návrhů.
Líbil by se mi nějaký proces, který by vypsal všechny prvky sestavy a u každého například poznamenal kolik výpočtového času si nárokuje pro sebe.
 
Díky za každý nápad.

Vladimír Michl
04.06.2009, 14:25
Výkon (procesorový čas) nežerou jednotlivé prvky, ale až jejich zpracování (zobrazení, vazby, adaptivita, řezy...). Zvětšování sestavy ubírá maximálně volnou paměť (což se na výkonu může projevit také, pokud máte nedostatečně dimenzovanou stanici).
 
Na výkonu se projevují především výpočty adaptivních vazeb a prvků s mnoha stupni volnosti. U komplikovanějších sestav doporučujeme řídit se pravidly a doporučeními pro jejich tvorbu (viz např. tech.dokumenty na vip.xanadu.cz).

Miko
04.06.2009, 15:19
Tyto zákonitosti znám, ale stejně si myslím, že nějaký monitor by se hodil, např. obdoba správce úloh systému Windows, kde sice v případě problému zjistím kolik mi bere inventor paměti a výkonu cpu, ale již nevím co v inventoru to způsobilo. Bohužel často dělám různé vývojové pokusy s importovanými díly z různých CADů a občas se stane, že přes všechnu opatrnost se někde něco špatně strategicky použije nebo něco nevhodně odmaže a pak dá dost práce zjistit kdo je hlavní viník.

Paolo
04.06.2009, 22:33
a co takhle "delete useless elements" který by promazal právě roviny a vůbec prvky které nejsou již používány