Zobrazit plnou verzi příspěvku: Smazání nepotřebných formátů papíru

Firestone
13.10.2011, 08:20

Zdravím, občas si lámu hlavu nad tím, zdali jdou v ACADu smazat formáty papíru, které jsem za celou dobu nepoužil. Např. US ANSI formáty, ARCH atp.Lze toho nějak docílit, abych toho měl při výběru méně a neztrácel se tak v tom seznamu?Díky za jakékoli info.
Firestone2011-10-13 08:29:33

alfred
13.10.2011, 08:28
Koukněte do nastavení ovladače plotru (Uživatelské vlastnosti). Některé umožňují zapnutí/vypnutí skupin rozměrů papíru.A nebo použijte "Filtr rozměrů papíru"

Firestone
13.10.2011, 08:33
Jůůů... to je ono. Díky moc za radu! 

Petr75
13.10.2011, 08:36
Pokud používáte v AutoCADu kopie tiskáren, tj. s příponou PC3, tak si můžete nepotřebné formáty papíru vyfiltrovat.Nastavení stránky -> Vlastnosti -> Filtr rozměrů papíru


splonk
14.10.2011, 15:35
Dobry den
... anebo si, nekdy ve volnem case, predvyrobit PageSetup-y (Nastaveni starnky) kde bude pripraven avetsina formatu/tiskaren/.ctb-.stb/... .pc3 nastavena.
Prednost: uz zadne rolovani v pc3kach, papirech,... a v neposledni rade, jdou importovat z jinych vykresu (manualne i napr. LISPem) a mazat ze stavajicich - Pak se velmi snadno edituje napriklad cele nastaveni tiskarny (bez problemu se prida nova tiskarna s predyrobenymi pc3kami, a jednim prikazem tato nastaveni dostanu do jakehokoliv vykresu) - a bez toho si nedokazu predstavit praci v ACADu.
 
Hezky den
JASponza

Firestone
15.10.2011, 09:20
To zní zajímavě. Můžu poprosit o info, jak postupovat při tomto vytvoření?

splonk
17.10.2011, 09:27
... ale urcite... jen co najdu chvilku, abych to nejak srozumitelne napsal/popsal :-)...

splonk
26.10.2011, 10:07
Dobry den
Tak to tedy zkusim popsat...
 

Otevru si novy vykres a pojmenuju ho neco jako Layout_Template.dwt. Dwt proto,abych ho ulozil do slozky kde mam ostatni Templates (Sablony) a pomoci Ctrl+N mi CAD rovnou naskoci do okna s Templates  - pochopitelne, musim to mit nastavene v Options...
Prekliknu se do nejakeho layoutu (to proto abych vytvarel Pagesetup pro PaperSpace a ne pro Modelovy prostor). Prikazem PAGESETUP vyvolam okno na nastaveni PageSetupu..., dam New (novy).
Zadam nazev PageSetupu (nejlepe je, napred si roziyslet zpusob pojmenovavani... napr. TISKARNA_FORMAT_NATOCENI... tzn. HPxxx_A3_L (L jako Landscape))Pote vyberu vzor od ktereho se dalsi nastaveni bude vyvyjet (pokud nic podobneho nemam, zvolim zadny)
Pak v Plot-okenku navolim vsechny moznosti tak, ajk jsem zvikly pri kazdem tisku (tzn. zvolim spravnou pc3-ku (kteropu ale predtim muim mit prednastavenou - vyrobenou), format papiru, orientaci, ... stb/ctb,... proste vsechna nastaveni v dialogovem okenku
Dam OK a dany PageSetup mam ulozen.
Stejnym zpusobem pokracuju pro kazdou tiskarnu kterou mam a pro kazde plot-nastaveni ktere pouzivam... Tzn napr. mam 2 tiskarny, na kazde chci mit formaty od A4 do A0.... tzn. budu mit 2*5*2 nastavenych PageSetupu.
Jak dostat tato nastaveni do jinych vykresu:

Otevru novy vykres
Do prikazoveho radku zadam PSETUPIN a v okenku vyberu cestu k LayoutTemplate (pokud jsem to ulozil jako *.dwt, tak vyberu format .dwt a rovnou jsem ve spravne slozce :-)).
Vyberu PageStup-s k importovani (pomoci podrzene klavesi Shift muzu vybrat vsechny) a je to...
Nevyhoda tohoto posupu je ihned patrna... zdlouhave browsovani, manualni vyber PageSetupu, neustale odklikavni pri prepisu PageSetupu stavajicich,........). Proto je toto dobre mit nadefinovane pod jednoduchym prikazem (v mem pripade Lisp-em).
Pochopitelne, je vhodne tato nastaveni mit preddefinovane v hlavni sablone... Nevyhodou ale je ze se nastaveni tiskaren muzou casem menit... nebo se tiskarna vymeni apod. Pak je vhodne updatovat stare PageSetupy a eventualne naimportovat nove. Tzn. v LayoutTemplate pravidelne aktualizuji PageSetupy a do ostatnich vykresu pravidelne updatuju :-)
Tato myslenka mne pred lety vedla k tomu, abych mirne doplnil lisp DelPageSetup vydano CADForem v IV/2008.
Proto bych se rad zeptal lidi poverenych pres autorska prava v CADStudiu zda muzu zde zverejnit jejich LISP doplnen o sekvenci kera provadi import pagesetupu z "natvrdo" zadaneho vykresu...?
 
Predem DEKUJU
 
JASponza
 
 

Vladimír Michl
26.10.2011, 14:36


Jakékoliv doplnění DelPageSetup nebo podobných našich utilit je vítáno, se zveřejněním není problém.

splonk
26.10.2011, 15:18
[QUOTE=Vladimír Michl] Jakékoliv doplnění DelPageSetup nebo podobných našich utilit je vítáno, se zveřejněním není problém.[/QUOTE]


 
OK, sice to neni zadny zazrak...
Prikaz nejdriv smaze vsechny Pagesetupy a pak naimportuje vsechny PageSetupy z nadefinovaneho souboru
 
 
[CODE]
;;**************  DelPageSetup(s) -> ImportPageSetups  *********************; Deletes Page Setup(s); --- www.cadforum.cz ---; (wildcards allowed)(vl-load-com)
(defun DelPageSetup ( Name / Cfgs x)(setq Cfgs (vla-get-plotconfigurations (vla-get-activedocument (vlax-get-acad-object))))
(cond ((vl-string-search "*" Name)  (vlax-for x Cfgs   (if (wcmatch (vla-get-name x) Name)    (vla-delete x) )))
 (T  (vl-catch-all-apply    '(lambda () (vla-delete (vla-item Cfgs Name))) )))(princ))
(defun C:PSA ( / psname) ;(setq psname (getstring "Page setup name(s) to delete (*=all): "))  (DelPageSetup "*") ;psname)   (princ "\n** OLD page setups was removed successfully**");;;;IMPORT PAGE SETUP;;this part is provided by JASponza
   (setvar "filedia" 0)   (setvar "expert" 5)   (setvar "cmdecho" 0);vyse uvedene promenne je mozna lepsi zmenit klasicky ;pomoci getvar -> setvar tak, aby se vratila puvodni hodnota   (command "psetupin" "Rh-Layouty.dwt" "*");Rh-Layouty.dwt je nazev souboru s ulozenymi PareSetups;Cesta k slozce osahujici teto soubor musi byt zadana v Options|Support File Search Path;Popropade by slo napsat "Plnou cestu" k souboru - ztarci se tim ale flexibilita   (setvar "filedia" 1)   (setvar "expert" 0)   (princ "\n** NEW page setups was imported successfully**") (prin1))[/CODE]
 
Lisp se spousti pomoci PSA.
Je potreba upravit nazev souboru "LayoutTemplate"...
V Options je potreba zadat cestu tak, aby CAD umel najit vyse zmineny soubor.
Vubec, celkove to jde asi napsat lip.
 
Snad jsem to vysvetlil nejka srozumitelne - kdyztak napiste ;-)
 
Zdravim
JASponza

Firestone
27.10.2011, 12:57
to splonk:Téda to vypadá dosti komplexně! Jak bude na to chvilka, tak si to vyzkouším. Letmým pohledem mě ještě napadá -- půjde to aplikovat i pro účely LT verze? Např. LISP v LT není co vím.Každopádně prozatím díky za postup...

splonk
27.10.2011, 13:41
Dobry den,
 
... nooo, to mate pravdu... do LTcka Lisp nedostanete. Nicmene, prikaz na import PageSetup-u (PS) funguje i z "prikazoveho radku". Chci rict, ze Import PS lze napsat i v DIESELu  dat ho pod ikonku (sice bude chudsi o ono Delete PS ale i s tim se da zit :-)). A kdyz si tyto PS vytvorim v sablone tak mam 95% vise popsaneho vyrizeno - i na LTcku.
 
Komplexne :-)...
Vim ze toto neni primo odpoved na otazku kvuli ktere st zalozil toto tema, ale ... nedalo mi to (kdyz vidim lidi u nas jak rolujou v nekonecnem mnozstvi velikosti papiru, pc3jek,... aby neco vytiskly, pak jim to vyjede "blbe" a zacnou treba "opravovat" tiskarnu... - urcite vite o cem mluvim). Takto je potreba se jenom naucit, abych si, v pltrovacim dialogu, vybal jeden z PS ajeto...
Pripojuji nahled jak to nyni vypada u mne...

 
A verte mi, nic komplikoveneho to neni a usetri Vam to hoooodne kliku (a nekdy i papiru a toneru).
+ budete to mit resene "systemove" a to vzdicky chce nejake to usili - ze se to pak vyplati, to bych se opakoval.
 
hoden stesti ;-)
 
PS. zauvazujte, zda do podpisu nepripsat ze pouzivate LT, nevim...?