Zobrazit plnou verzi příspěvku: Soubor uživatelských úprav společnosti

Petrsorge
05.09.2018, 12:48
Dobrý denZjevně dělám něco špatně nebo jsem něco špatně pochopil.Vytvořil jsem soubor uživatelských úprav (CUIX) který doplňuje do menu za nápovědu další položku. V položce jsou bloky které bych rád spravoval na síti a tím docílil že všichni budou mít k dispozici stále aktuální. (razítka a pod).Soubor uživatelských úprav společnost se jevil jako nejlepší řešení jenže:Pokud cuix načtu přímo u sebe jako další soubor uživatelských úprav tak je všechno v pořádku a funguje.Jakmile jej však odpojím a nastavím místo toho v možnostech jako soubor uživatelských úprav společnosti tak tak ho sice vidím jako načtený s poznámkou "Podnikový - pouze ke čtení", ale do menu se položka nedoplní.Myslel jsem, že by to mělo prostě fungovat stejně jako když si ho načtu přímo jako soubor uživ. úprav.Doplním že jsem vytvořil nový čistý cuix kde je jen ta jedna položka a nic víc.Hrabu se v netu už celé dopoledne a nevím kde je chyba. Pokud někdo ví co dělám špatně, nebo aspoň ví kde to "polopatisticky" nastudovat budu vděčný za pomoc.P.

Vladimír Michl
05.09.2018, 13:06

Mělo by jít načíst Enterprise CUI jako hlavní a původní CUI jako částečné, anebo obráceně. Podmínkou je, aby se načítal stejný pracovní prostor (workspace).

Petrsorge
05.09.2018, 15:10
Bohužel jsem jen uživatel co si myslel že využije jednu fičurku z CADu, takže mi vaše odpověď nějak nepomáhá.Znamená to snad že by měla být Enterprise CUI kopií acad.cui? tedy obsahovat všechna nastavení? tím bych ale měnil nastavení všech uživatelů kteří ji budou používat a to nechci. Mě jde jen o doplnění jedné položky do menu jejíž obsah můžu spravovat a bez další práce by se při dalším spuštění objevly změny u všech.Předpokládal jsem že podniková cui se bude chovat stejně jako částečná, (v tomto režimu mi funguje) ale zjevně mi něco uniká.Z věty o pracovním prostoru jsem úplně mimo.... 

Petrsorge
05.09.2018, 15:21
Ted na to koukám v jednom tipu kde se píše že: "Případné pracovní prostory v částečných souborech jsou ignorovány. Pracovní prostory v Enterprise CUI souborech jsou přeneseny a pokud jejich jména kolidují s hlavním CUI, "zvítězí" jejich enterprise verze."Já však v té Enterprise cui žádný pracovní prostor nemám. Je tohle prolém? a vracíme se kruhem zpět. Nechci měnit nastavení uživatelů jak je mají. Firma je rozdělena napůl ve smyslu  že polovina lidí se naučila pracovat s pásy karet, zatímco druhá (do které patřím) si vytvořila nastavení klasické historické.Navíc to znamená, že pracovní prostory na různých stanicích mají různá jména i kdyby byly nakrásně obsahově stejné.


Petrsorge
05.09.2018, 16:10
Tak částečný úspěch...Přeci jen mě to nakonec trochu nakoplo. Řešení je následující.Vytvořil jsem nový čistý cui čímž zajistím že nikomu nepřepíšu jeho nastavení a do něj jsem teprve vložil jako částečný cui ten s bloky.Když pak nastavím cestu k podnikovým cui na tento nový čistý, tak se mi načte položka do menu jak jsem chtěl. Potud super.Jenže když to zkusím na počítačích kolegů tak u jednoho se daná položka v menu neobjevila a u druhého se úplně roz.... pracovní prostor.Může na to mít vliv to že já pracuji s plným CADem zatímco oni s LT verzí ?

Vladimír Michl
06.09.2018, 13:04

To ano, CUI pro AutoCAD a AutoCAD LT se liší.