Zobrazit plnou verzi příspěvku: Spoje stěn

rzelinka
03.02.2010, 20:14
Včera jsem si ze zájmem přečetl článek od p. Vyhnálka na AutodeskClubu o výpočtech ploch stěn v Revitu. Někteří členové tohoto fóra na něj reagovali a velmi se mi líbila reakce p. Jiráta. Zkoumal jsem hned jak tato funkce (Spoje stěn ) v Revitu pracuje.Je tedy opravdu s podivem, proč je přednastavená idiotská funkce na tupo, asi to neprogramoval stavař. Ale při vyvolání této funkce se na liště objevuje plno dalších tlačítek kromě zatržítek na tupo a ten správný Úkos.( Doufám, že jsem obrázek vložil korektně, jeho načtení na fórum je pro můj intelekt silně sofistikované)A tedy k věci: je někdo schopen vysvětlit co znamenají a jak fungují funkceKonfigurace předchozí,jiné, pravoúhlé seříznutí a zobrazení ??Trapně jsem si myslel že to slouží k nějakému snad uložení mého nastavení ale nedělo se vůbec nic.Bude vůbec možné někdy nějak nastavit Úkos jako default? Omlouvám se předem za možná stupidní otázku  > začátečník v Revitu

Peter Jirat
04.02.2010, 08:36
[QUOTE=rzelinka]
Bude vůbec možné někdy nějak nastavit Úkos jako default? 
 [/QUOTE]
Doufám, že nikdy. Nebo spíše to nastavení bude tak, jak komu vyhovuje. Spíše by měli opravit tu chybu při klasickém spojení, když tam sice vnější/vnitřní vrstvy dokreslí, ale nezapočítá - to je kámen úrazu. Co znamenají ty ostatní volby jsem moc nezkoumal, vždy jsem rád, když se stěny zarovnají a drží a víc do toho nelezu.

statecny
04.02.2010, 08:39
Pokud použijete spoj na úkos a máte stěny s různou skladbou, pak se Vám spoj zobrazí nežádoucím způsobem. Viz obr.

 
Volby spojení stěn je nejlépe vyzkoušet na příkladu. Nicméně se je pokusím vysvětlit:
Volba Konfigurace (Předchozí nebo Další) Vám umožní změnit napojení vrstev stěn. Určujete, která vrstva (stěna) bude průběžná.
Z roletové nabídky Zobrazení určujete jakým způsobem bude začištěn spoj stěn. 
Volba Nezačistit připojení zobrazí ve spoji tlustou čáru, jako by spolu nebyly stěny vůbec spojené. Viz obr.

 
Naopak volba Čistit připojení umístí na rozhraní různých materiálů tenkou čáru, v případě stených materiálů je spoj plynulý. Viz obr.

 
Volba Pravoúhlé seříznutí zobrazí konec stěny kolmo seříznutý v případě, že je spoj pod jiným než pravým úhlem. Viz obr.

rzelinka
04.02.2010, 08:49
Děkuji, vysvětleno vyčerpávajícím způsobem. Taky se přimlouvám za samostatnou kancelář.