Zobrazit plnou verzi příspěvku: Spojení dynamických bloků

tomas.karasek
20.04.2011, 06:53
Chtel jsem se zeptat zda jde spojit nekolik dynamickych bloku do jednoho pomoci stavu viditelnosti ?
 
Mam vytvorenych nekolik jednoduzsich dynamickych bloku a chtel bych je spojit do jednoho. Jde to ?
 
Napr. i moznost editace v DXF souboru ??
 
 
Diky.
 

alfred
20.04.2011, 15:31
A nefungují stavy viditelnosti přesně takhle? Že je v podstatě v jednom bloku je mnoho entit, pouze se zapíná viditelnost těch či jiných entit. Blok samozřejmě může obsahovat jiné bloky. Pokud ale vložíte dynamický blok "A" do dynamického bloku "B", tak pochybuji, že při vložení bloku "B" budou přístupné dynamické vlastnosti vnořeného bloku "A". Otázka je do jaké míry má smysl kombinovat některé věci a slučovat je do jednoho bloku.

PepaR
20.04.2011, 17:57

Chtělo by to uvést konkrétní případ.Využití více stavů viditelnosti než je 1 na jeden blok nečekejte. Jde to obejít vnořením bloku do bloku. To byste ale musel editovat blok uvnitř bloku a to mi přijde jako hodně kostrbaté řešení.Co máte prosím na mysli editací v DXF souboru?
PepaR2011-04-21 07:10:28

tomas.karasek
21.04.2011, 06:23
Delam prave ty profily a napadlo me dat rez profilu, narys i pudorys do jednoho bloku a jednotlive stavy prepinat pomoci viditelnosti. Mam totiz tyto jednotlive bloky udelane, ale nejsem schopen je tedy nejak sloucit do jednoho.
Jinak bloky jdou ulozit jako DXF format no a to je obycejny textovy format ve kterem se da cokoliv dopsat a opravit, ale musi se vedet struktura
 
Tomas

PepaR
21.04.2011, 07:09
Pokud chcete přepínat, musíte to mít v rámci jedné viditelnosti nebo to jde udělat pomocí vnořených bloků (pozor u vnořeného bloku nesmí být aktivována poznámka.).S tím DXF bych to moc neviděl. Poslední verze sice dynamické bloky umí, ale asi to nestojí za případné další komplikace. Nemluvě o tom, že jsem si takto jeden blok zkusmo uložil a podíval se do zdrojáku a nevím, nevím, ... nu však si to zkuste a uvidíte.

Vladimír Michl
21.04.2011, 07:30
Uložit více pohledů do jednoho dynamického bloku a pak přepínat stavy viitelnosti je normální postup, to klidně použijte. Dělat to přes DXF je ale zcela zbytečná komplikace - můžete to přeci udělat rovnou v prostředí AutoCADu. DXF je textová verze a DWG - výměnný formát pro počítače, ne pro lidi.