Zobrazit plnou verzi příspěvku: Spojenie vlozenych rodin

suuubo2205
31.01.2018, 10:58
Zdravim, chcel by som vytvort rodinu stlpa ktory je na hornej casti obaleny izolaciou. Ked to vytvorim ako jeden model a dam kazdej casti vlastny material tak pri spojeni sa mi materialy zleju dokopy. Jav ktory som uz casto krat videl a  vzdy som si povedal ze nabuduce tam tu izolaciu vlozim externe (nested family - generic model). Bohuzial nieje to take jednoduche lebo teraz ked ju chcem spojit tak mi dovoli vybrat bud jednu alebo druhu. Nasiel som nejake napady online ale nic nefunguje. Rodinu prdavam do prilohy uploads/63129/COL_Obdĺžnik_S_izoláciou.rfaPaly

Peter Jirat
01.02.2018, 09:27
Konstrukční sloup je v naprosté většině "vyráběný" na stavbě, izolace se na něj dodělává až někdy ke konci stavby. Nemá důvod být součástí sloupu, to jen naše snaha si práci zjednodušit nás k tomu vede. Spojení rodin v rodině nepůjde, to (mám dojem) v rámci editoru rodin nikde nefunguje, pokud znáte příklad, klidně napište. Mnohem vhodnější je varianta vkládání izolace coby samostatné rodiny až v projektu - ať už jako GM nebo stěna nebo něco jiného. Nebo vytvořit z těch dvou entit grupu a tu pak vkládat na místo sloupu.

suuubo2205
01.02.2018, 14:27
Ja som si aj nieco podobne myslel. Je to velka skoda lebo by som to potreboval v troch alebo 4 rodinach. Aj tak sa mi to zda divne lebo sa to javi ako keby rodina mohla obsahovat iba jeden material ale zazil som rodiny co obsahovali aj viac. Je pravda ze som nedaval pozor na to ako sa prvky vykreslovali. Rozumiem preco to tak je ale pride mi to odveci. Este sa tomu povenujem a ked tak sa ozvem ak zistim nieco ine.Je samozrejme ze sa snazim zjednoduhsit si pracu. tymto sposobom mam aj samotny stlp pod kontrolov. Zmeni sa tvar a izolacia sa zmeni s nim. Nemusim na to mysliet. Napad s groupov sa mi zda v tomto pripade dobry ale uz ho neviem aplikovat na prievlakoch s izolacoiu. A samostatna rodina je krajne riesenie. To by chcelo porovnat casove naroky na "vkladanie, upravenie rodiny do polohy, zavazbit kazdy jeden a joinut" s "vlozenim, premenit ciary na invisible a nakreslit pozadovane ciary.". tazko povedat.Este sa vas spytat co si myslite o tom keby som spravil 2D reprezentaciu stlpu s izolaciou (podorys, priecny aj pozdlzny rez), zavezbil a link-ol parametre. Fungovalo by to z hladiska revitu aj prakticnosti?

Peter Jirat
01.02.2018, 14:42
[QUOTE=suuubo2205]Jako keby rodina mohla obsahovat iba jeden material ale zazil som rodiny co obsahovali aj viac. [/QUOTE] Spojená geometrie v rámci rodiny má jeden materiál a jednu viditelnost. Pokud nejsou spojené, materiálů a viditelností může být ...[QUOTE=suuubo2205]Este sa vas spytat co si myslite o tom keby som spravil 2D reprezentaciu stlpu s izolaciou (podorys, priecny aj pozdlzny rez), zavezbil a link-ol parametre. Fungovalo by to z hladiska revitu aj prakticnosti? [/QUOTE] Asi ne, otázka výkazu izolace? To byste musel ještě dodělat parametr objemu a vypočítat objem / plochu izolace. 3D prezentace?