Zobrazit plnou verzi příspěvku: Správce sady listů

Petr75
31.03.2021, 12:07
Dobrý den,pokouším se používat sady listů a mám zatím pár otázek.1. Lze nějak nastavit, aby když publikuji do pdf, aby se některé výkresy publikovaly do samostatných pdf a některé do dohromady pdf? Např. mám schéma, které má několik A4 a ty bych chtěl mít v jednom pdf.2. Lze nějak hromadně změnit cestu k jednotlivým výkresů?

Vladimír Michl
31.03.2021, 15:30
ad 1) pokud používáte standardní příkaz publikování, tak nead 2) ano, viz https://www.cadforum.cz/cz/autocad-jak-snadno-prednastavit-slozku-pro-vykreslovani-tisk-tip11840 a viz REMEMBERFOLDERS

Petr75
31.03.2021, 16:06
2) Odkazovanou stránku si sice nemohu přečíst, ale z názvu usuzuji, že odpovídáte na něco jiného.Mám na mysli, když dělám např. projekt pro UR nebo DSP a pak chci zkopírovat původní projekt pro DPS, kde je jiná struktura adresářů a tedy se musí u každého rozvržení znovu nastavovat cesta.

Vladimír Michl
31.03.2021, 17:09
Aha, vy myslíte výkresové soubory - DWG, ne výkresy jako výstupy. Rozumím :-)Změna cesty není nutná pokud jsou odkazy relativní (stačí přesunout .DST). Ale pokud jsou absolutní, budete potřebovat pro změnu cest něco jako toto: JTB DST Tool | AutoCAD Electrical | Autodesk App Store

PepaR
01.04.2021, 02:42
ad 1) Lze to udělat tak, že označíte buď podsady nebo konkrétní listy, které chcete tisknout do jednoho PDF a v Možnostech publikování sady listů PDF... máte aktivní možnost Vícelistový soubor.

Petr75
01.04.2021, 08:30
1) To vím, že můžu v možnostech pro publikování do pdf zvolit možnost "vícelistový soubor". Ale pak když cokoliv publikuji (tisknu do pdf), tak se vytváří pdf s názvem sady listů, což není praktické. Kdyby název souboru pdf vytvářel např. podle názvu podsady, tak by to bylo lepší, ale tak to asi nefunguje.Zatím se mi zdá jednodušší tisknout ze sady listů jednotlivé listy, a pdf jsou pojmenované podle názvu listu a když mám ve výkrese více listů, tak to tisknout přímo z výkresu označením všech záložek rozvržení, které chci mít v jednom pdf a to publikovat.2) U sady listů nikde nevidím, že by bylo možné nastavit cesty relativně. Ale když mám např. projekt v adresáři "AA", kde je DST souboru a dále tam je např. adresář "tisk", tak když přesunu celý adresář "AA", tak se odkazové soubory najdou, ale když přesunu některé soubory z adresáře "tisk" do jiného adresáře, tak už musím manuálně měnit cestu. Bohužel i když má 1 dwg soubor třeba 10 rozvržení, tak se asociace souboru musí nastavovat 10x. Škoda, že to nefunguje inteligentně jako u referencí.