Zobrazit plnou verzi příspěvku: šrafy

Jita
12.11.2012, 14:06




 

Dobrý den,

 dostala jsem výkres v dwg, na kterém dále pracuji . Myslím
si, že je vyexportovaný z archicadu. Já pracuji v autocadu 2010 a potřebovala
bych poradit. Když chci cokoli vyšrafovat, tak po provedení příkazu se žádná
šrafa neobjeví. Myslela jsem si , že mám vypnutou hladinu ve které šrafuji, ale
všechny hladiny jsou zapnuté. Poradili byste mi prosím, jak se to stalo a jak
to udělat aby se šrafy zviditelnily?

 Děkuji

Dobrý den,  dostala jsem výkres v dwg jako podklad. Myslímsi, že je vyexportovaný z archicadu. Já pracuji v autocadu 2010 a potřebovalabych poradit. Když chci cokoli vyšrafovat, tak po provedení příkazu se žádnášrafa neobjeví. Myslela jsem si , že mám vypnutou hladinu ve které šrafuji, alevšechny hladiny jsou zapnuté. Poradili byste mi prosím, jak se to stalo a jakto udělat aby se šrafy zviditelnily?  Děkuji 


Mantlík
12.11.2012, 14:11


Pravděpodobně máte moc velké měřítko šraf

Vladimír Michl
12.11.2012, 16:31
Také pozor na to, že soubor z Archicadu má jen příponu pojmenovanou jako "DWG", ale nemá správný formát výkresu AutoCADu - DWG. Takže na některé potíže v něm dříve či později narazíte.

alfred
12.11.2012, 20:26
Se soubory z ArchiCadu byly téměř vždycky, když jsem se s nimi potkal problémy. Naštěstí jsem už několik let neměl tu čest, takže nevím jak to ještě "vylepšili". Osobně s nimi mám jen negativní zkušenost...Zkuste příkaz [CMD]DIAG[/CMD] (_AUDIT) nebo [CMD]RESTAURUJ[/CMD] (_RECOVER). Pokud máte novější AutoCad, tak bych následně taky zkusil [CMD]EXPORTTOAUTOCAD[/CMD] (_EXPORTTOAUTOCAD) nebo [CMD]-EXPORTTOAUTOCAD[/CMD] (_-EXPORTTOAUTOCAD).Dále pak pracujte s nově vytvořeným souborem.