Zobrazit plnou verzi příspěvku: šrafy v AutoCadu

Philloy
21.11.2007, 09:35
Dobrý den, chtel bych se zeptat jestli nekdo nevite jak nacist nove srafy v autoCadu. Zkopiroval jsem si soubory acadiso.pat do souboru. A pote spustil program. Kdyz sem si chtel standartne srafy nacist, kde je na vyber ze 4 paletek ANSI, ISO, jine preddefinovane a vlasti. Kdyz sem vsak klikl na paletku vlastni kde se soubor acadiso.pat zobrazoval a chtel jsem ho aktivovat hned se objevi chybove hlaseni: chyba v souboru vzoru. A dal se jiz nedostanu. Dale mam problem se standartnimi srafami, u nekterych se mi zobrazuje pri nahledu v nabidce sraf pouze cerne okno, a kdyz je pouziju a vlozim tak se mi bud nezobrazi vubec nebo pri zmene meritka misto srafy bila plocha.predem dekuji za vsechny rady a tipy...Filip Molčan

Mantlík
21.11.2007, 10:11
Mám takový divný pocit, že už jsem zde tohle nedávno četl - včetně některých formulací a bludů.
Zkuste si třeba nejprve vyhledat stávající příspěvky na téma šraf. Fórum je tu proto, abychom si navzájem pomohli, ale bez předchozí snahy vyhledat, jestli se tu už tento problém nevyskytl, se může stát, že už Vám nikdo potřetí, počtvrté, po... na stejné téma neodpoví ....
 
K těm bludům. Co to znamená "Zkopíroval jsem si soubory acadiso.pat do souboru" ???
Acadiso.pat je JEDEN soubor, obsahující předdefinované šrafy. pokud si do něj další šrafy doplníte, zobrazí se taky v předdefinovaných.
Pro vlastní šrafy, aby se zobrazovaly, musíte mít pro každou šrafu samostatný soubor s unikátním jméno.pat !!!
Z toho vyplývá, že acadiso.pat se Vám NEMŮŽE ve vlastních šrafách objevit !!!  (pokud tedy neuděláte nějaký silně nestardardní a špatný zásah). A pokud ano, zákonitě Vám musí hlásit chybu !!!
 
Co se týče druhého problému, chybu může způsobit právě ten podivný - NEORIGINÁLNÍ - acadiso.pat - třeba i tím, že v něm máte jednu definici nakopírovanou vícekrát !!
 
viz též nápověda, oridginální příručky, komerční knihy a tohlé fórum v jiných příspěvcích !

PepaR
21.11.2007, 13:49
Něco podobného viz zde: http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=5450

Philloy
21.11.2007, 16:53
Diky za informace....