Zobrazit plnou verzi příspěvku: Šrafy - výplně neustále vyskakují navrch

Mantlík
03.06.2010, 10:43
Kolegovi se Civilem 2008 (ale pracuje s ním jen jako s autocadem) více či méně často se přesouvají barevné výplně zespodu navrch
Například přepnutí z výkresu do modelu přesune na vrch jen některé plochy, ale _REGEN či _REGENALL mu navrch přesunou všechny plochy.
Četnost u různých výkresů je kolísavá, proměnlivé je to i u jednoho souboru.
Nikdo jiný si na tento problém nestěžuje ...
Teď jsem jeden aktuálně zlobící soubor zkoušel na dvou jiných počítačích se Civilem 2008 - a tam to bylo v pořádku .... Takže chyba je zřejmě jen na jednom PC, ale co to je?
Setkal se s tím už někdo?  Díky

LCerny
03.06.2010, 11:17
Setkávám se s tím pořád. Skvěle na to funguje utilita DOBT od Xanadu. Zajímavé je že vám to dělá jenom na některých počítačích. Tak mě napadá jestli to není ovladačem grafické karty. Mě to dělá odjaktěživa.

Vladimír Michl
03.06.2010, 11:22
A kdy se ty šrafy octnou nahoře? Po editaci? Nebo po znovuotevření výkresu? Mám dojem, že kdysi podobný problém řešil nějaký service pack, ale předpokládám, že aplikace máte v aktuální podobě.
 
Kromě DOBT to v novějších verzích řeší příkaz [CMD]HATCHTOBACK[/CMD].

Mantlík
03.06.2010, 14:07
Jak jsem psal ...
Například přepnutí z výkresu do modelu přesune na vrch jen některé plochy, ale _REGEN či _REGENALL mu SPOLEHLIVĚ navrch přesunou všechny plochy.
Konkrétní jiné příkazy zatím neoznačil. Osobně mám pocit, že to dělají všechny příkazy, které nějak využívají regeneraci...
Při šrafování máme samozřejmě nastaveno "dospod"
 
Civil 2008 má na všech PC nainstalovaný SP2. Všude na nich je OS Win2000
 
DOBT zkusím. mohlo by to být řešení ... Zatím jsem měl (blbě) zafixováno, že slouží jen při kreslení entit (a později s nimi nic nedělá)
Jak ale do souboru DOBT.TAB napíšu, že chci dál dospod jen HATCH anebo jen hladiny např.  "PL_*"  - tj bez výpisu všech hladin?
Postačí jen jeden řádek, kde je např. "Hatch" ?
 
 
PS věta:

Kromě DOBT to v novějších verzích řeší příkaz HATCHTOBACK.
mi po nahlédnutí do slovníčku příkazů lehce vyloudila úsměv... Tento příkaz umí až NEJnovější verze (2011) a od té civil zatím není ...
 
 

Vladimír Michl
03.06.2010, 14:17
S tím REGENem je to divné - není to nakonec jen problém zobrazení (grafiky)? Při tisku se to vykreslí dobře?
 
Ano, DOBT přesouvá už nakreslené objekty. V té tabulce stačí uvést jediný řádek:
HATCH
anebo i s tím vaším filtrem hladin:
HATCH PL_*
 
PS: HATCHTOBACK už byl i ve verzi 2010 se SAP modulem.

Mantlík
03.06.2010, 14:43
[QUOTE=Vladimír Michl]
 
PS: HATCHTOBACK už byl i ve verzi 2010 se SAP modulem.[/QUOTE]

Aha, tak ten jsem chtěl nainstalovat až podle toho jak se bude 2010 chovat (a taky už nebyl čas) a pak "jsem na to zapomněl, jak na smrt"
Omlouvám se a děkuji za připomenutí
 
Co se týče tisku, jako naschvál to zrovna dává pokoj ... Ale zadal jsem kolegovi úkol, aby to, hned, jak se to stane, vytiskl

splonk
03.06.2010, 17:21
Dobry den
Uz jsem se na neco podobneho ve foru kdysy ptal..., tykalo se to srafu, a draworderu... Myslim ze reakce zadna nebyla...
Nam se to stava PRAVIDELNE v ACA (2006, 2009, 2010) pri tvobe MultiViewBlocku (MVB). Ten se skalda z vice bloku obycejnych ktery reprezuntuji jednotlive pohledy na dany objekt.... V blocich obycejnych mi srafa funguje dobre - kdyz ji poslu dolu tak tam zustane, jakmile ale z daneho bloku vytvorim MVB, sraf se hodi nahoru a neprisel jsem na to jak ji opet dostat dolu. Regen,.... nefunguje a pri isku je to stejne jako na monitoru - spatne :(
(A vubec, v ACA 2010 se mi nejak "zda" ze ten DrawOrder enfunguje uplne. Stava se nam nepravidelne na ruznich stanicich presne to co popisuje pan Mantlik, pristi den se to prohodi,... Ma to ale jeden rozdil - vetsinou je to o grafice, tzn, regen pomaha. Pri tisku to, myslim, vzdy dopadne dobre)
 
JASponza

Venca80
04.06.2010, 06:47
Mě se to např. stává při editaci nějakého bloku. Nepravidelně, nějaká šrafa (která je zcela mimo a nemá s blokem nic společného) "vyleze" nahoru.