Zobrazit plnou verzi příspěvku: Stavby z Merkuru

pavelstyl
07.09.2012, 12:07
Dobrý den, myslím že tady mezi konstruktéry mám docela šanci. Stavím z Merkuru a rád bych se inspiroval vašimi stavbami. Kdyby byl mezi Vámi nějaký nadšenec pro stavebnici Merkur, tak se mi ozvěte.Rád dělám hlavně funkční stroje, které jezdí, zatáčí, blikají, houkají apod. A pokud možno tak ovládané na vysílačku.Více na http://merkur.pavelstyl.cz/
Pavel Štyl

Peter Jirat
07.09.2012, 13:12
To je krásné, stále platí - kdo si hraje nezlobí. Ta desta je super, já jsem skončil u traktoru (na ruční pohon) a pak merkur uklidil (asi až pro vnuky).

Mrázek
07.09.2012, 13:25
Merkur mne také fascinuje, ale v této chvíli s ním nedělám. Ale kdo ví - vnukovi táhne druhý rok, takže už by šroubováček ovládat mohl.
Ale chtěl jsem zmínit něco jiného - letos jsem byl na veletrhu v Hannoveru a když jsem prošmajdal všechny ty čínské a indické stánky, tak první český, na který jsem narazil byl právě Merkur. A tam byli k vidění věci... Pochopitelně jsem se zastavil na kus řeči a líbí se mi, že právě ten rozvoj jde směrem k ovládacím mechanizmům a k řízení. To se mi moc líbí a doufám, že v dohledné době to opráším.

Mrázek
07.09.2012, 13:26
Jé - to jsem rád, že zrovna můj jubilejní 700. příspěvek do fóra je na takové pěkné téma!!!

Vladimír Michl
09.09.2012, 18:15


Pan Kříž a další pánové a dámy z Merkur toys jsou velcí fandové a stavebnice Merkur (původním názvem "Inventor") je úplně skvělou hračkou pro mladé konstruktéry - a nedivím se, že některým to vydrží i na déle. Mimochodem, modely Merkur jsou konstruovány a dokumentovány v Autodesk Inventoru. Viz.