Zobrazit plnou verzi příspěvku: Střecová značka_výkres_AIS2009

MareN
09.12.2008, 16:01
Chci se zeptat zda-li nemáte někdo nápad jak upravit středovou značku (resp. osu otvoru v řezu součásti).
Po tom co zadám příkaz středová značka, a vyberu obě úsečky řezu otvoru, osa se bez problému zobrazí, avšak její zobrazení není dle mých představ. Nezobrazí se jako osa, ale jako čárkovaná, po tom co jí uchopím za koncový bod a chci jí potáhnout, jako by byla rozdělena v půli na dva díly, a každá polovina po potažení je zobrazena již jako osa. (čerchovaná) Ano jedná se o měřítko, ale proč je rozdělena na půl netuším.
Hledal jsem ve formátování a různých nastaveních hladin, ale nikam jsem se nedostal.

hoboj
09.12.2008, 16:53
Ahoj, zaleží k čemu to chceš použít...Pokud chceš udělat v řezu osu u díry, tak je dobré udělat to pomocí dělící osy nebo pomocí osy.Středová značka se používá u kružnic, lépe u menších průměrů, kvůli vzhledu.Měj se

MareN
10.12.2008, 15:08
Ano ano, teď vidím, že jsem se nevyjádřil přesně, právě ta dělící značka mi, dělá potíže, tím že je jakoby složena ze dvou kusů, a nezobrazuje se správně jako čerchovaná.

hoboj
10.12.2008, 17:12
Ahoj, nevím co přesně myslíš, buď to udělej pomocí osy nebo dělící osy nebo středové značky...V nastavení si můžes nastavit jak dlouhe budou čáry a mezery.Dyžtak napiš na icq- 372902130Měj se

MareN
11.12.2008, 09:33
Děkuji za odpovědi. Můžu tě jen poprosit, icq protokol nemám v práci povolen a tak jsem odkázán jen na gmail (chat), nebo diskuzní fórum NYX.cz. 


S tím nastavením jsem již hýbal, ale nikde jsem se nedostal k tomu, abych dokázal tu dělící osu nastavit, aby nebyla ze dvou půlek.
Tak snad bude jasnější z obrázků...
 
tak to vypadá po tom co vložím dělící osu
 

 
a tady potáhnu za horní bod
 

 
a tady potáhnu za dolní bod, vidíš jak ve středu zustane mezera, a opravdu se osa chová jako by byla ze dvou polovin...
 

 
....v půlce neni tečka a pořád tam zůstává jen mezera?
 
Napadá mě jen jestli nedělám nějak špatně výběr, ale zkusil jsem snad už všechny možnosti a ne a ne

Mrázek
11.12.2008, 10:40
Zkusil jsem, tento konkrétní problém nastává pouze u malé tloušťky materiálu (např. díra v plechu). Pokud má otvor v řezu dostatečnou délku, aby se vygenerovaly tečky, problém uprostřed není. Zůstává ovšem absence tečky na konci čáry dokud se za ní nezatáhne. Je to docela zajímavé chování.
Až budu mít chvilku, zkusím se na nastavení podívat.

hoboj
11.12.2008, 16:28
jj to bude tou malou tlošťkou V nastavení jde nastavit, jak ma být tloušťka čáry a popř. mezery